Gazete Vatan Logo

28 sanık hakkında ağırlaştırılmış müebbet istemi

Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığı, "casusluk", "devletin birliğini ve bütünlüğünü bozmak", "kriptolu ve normal telefonların usulsüz dinlenmesi" suçlamalarından bazı TİB ve TÜBİTAK görevlileri hakkında yürüttüğü soruşturmayı tamamladı. Başsavcılık, hazırladığı fezlekeyi, Gölbaşı'nda Ağır Ceza Mahkemesi bulunmaması dolayısıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına gönderdi.

Kripto soruştuması hakkında, 28 sanık için ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi. Sanıklar arasında eski TİB ve TÜBİTAK üyeleri de var.

Fezlekeden notlar

Devletin zirvesi IMEI numaralarıyla dinlenildi. Örgütün amacı ülkede kaos yaratmak. Telefonların 349 kez dinlendiği ortaya çıktı.

28 sanık hükümete karşı darbeyle suçlanıyor.

Soruşturma, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Milli Güvenlik Kurulu üyeleri ile eski Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'a ait kriptolu ve normal telefonların usulsüz dinlendiği iddiaları üzerine başlatılmıştı.

TCK'nın "Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak" başlıklı 302. maddesi, "ağırlaştırılmış müebbet" hapis cezası öngörüyor.