Gazete Vatan Logo

21 Mart’ta görüşmüşler

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın cumartesi akşamı Kısıklı’daki evinde Başbakan Davutoğlu ile görüştüğü ortayı çıktı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın cumartesi akşamı Kısıklı’daki evinde Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu kabul ettiği öğrenildi. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın Erdoğan’ı eleştirdiği günün akşamı gerçekleşen görüşme yaklaşık 1 saat 30 dakika sürdü. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından öğrenilen bilgiye göre görüşme talebi Erdoğan’dan geldi.

Erdoğan ile Davutoğlu’nun cumartesi günü öğle saatlerinde Sabiha Gökçen Havalimanı’nda görüşeceği iddiaları vardı. Nedeni ise Erdoğan Denizli’ye giderken, Davutoğlu’nun da İstanbul’a gelirken Sabiha Gökçen Havalimanı’nı kullanacak olmasıydı. Ancak burada iddia edilen görüşme gerçekleşmedi. Erdoğan, Denizli’deki programlarının ardından özel uçak “ANA” ile saat 22.20’de İstanbul’a geldi. Davutoğlu’nun Dolmabahçe Ofisi’ndeki programı ise saat 23.00 sıralarında sona erdi. Davutoğlu, saat 23.30 sıralarında buradan çıkarak Kısıklı’ya, Erdoğan’ın konutuna geçti.

Haberin Devamı

“Hükümet İzleme Heyeti’nin yararlı olduğunu düşünüyor”
HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın Çözüm Süreci’ni İzleme Heyeti’yle ilgili açıklamalarına dikkat çekti. Kaplan, şunları söyledi: “Cumhurbaşkanı’nın söylemlerini yalanlayan Arınç, aynı noktada durduğunu gösterdi. Açıklamalarını hükümet sözcüsü olarak yaptığını vurgulaması da bunu doğruluyor. Hükümet Dolmabahçe görüşmesinin de İzleme Heyeti’nin de yararlı olduğunu düşünüyor ve bunun arkasında duruyor. Cumhurbaşkanı başka kanala geçti. Yakında ortaya çıkar. Partinin kendi içinde farklı duruş ve söylemleri var. Hükümetle cumhurbaşkanı ve devlet aynı noktada olmadığını gösteriyor. Kantarın topuzunun ne tarafa kayacağını göreceğiz.”