Gazete Vatan Logo

2016 SSK sorgulama nasıl yapılıyor? Bağ-Kur sorgulamanızı internetten kolayca yapın!

SSK ve Bağ-Kur sorgulama ile kurumlar bünyesinde bulunan vatandaşların bilgilerini inceleyebilirsiniz. SSK sorgulama ile 4A hizmetine dahil olan vatandaşlar, Bağ-Kur sorgulama ile de 4B hizmetine dahil olan vatandaşlar primler ve gün sayıları dahil bir çok sorgulamayı yapabilirler. SSK ve Bağ-Kur sorgulama ile ilgili daha fazla bilgi yazımızda yer almaktadır.

2016 SSK sorgulama nasıl yapılıyor? Bağ-Kur sorgulamanızı internetten kolayca yapın!

Dünya çapında birçok teknolojik gelişmeler vardır. Ülkemizde bu teknolojik gelişmelerden geri kalmamak adına her gün yeni bir işleme ve buluşa imza atmaktadır. Daha kurum ve kuruluşlar üzerinden yapılan işlemlerin sanal ortama taşınması adına gerçekleştirilen bu işlemler kullanıcının rahatına ve kolaylığına hedeflenmiştir. Örneğin SSK ve Bağ Kur sorgulama işlemleri de sanal ortamlar üzerinden yapılabilmektedir. İnternetin sağlamış olduğu bu denli kolaylıklar şubeler ve kuruluşlar üzerinde olası bir zaman kaybını önlemektedir. SSK (Sosyal Sigortalar Kurumu) hizmeti herhangi bir vatandaşın bir kurum veya kuruluşta işçi olarak çalışması neticesinde sağlık ve emeklilik güvencesi için yatırılan prim parasına verilen addır. Bağ Kur hizmeti ise herhangi bir kişinin kendi iş yerinin sahibi olması sebebi ile emeklilik ve sağlık güvencesi için yatırılan primdir. SSK ve Bağ-Kur hizmetini kullanıcılarına sunan SGK (Sosyal Güvenlik Kurumu) kuruluşu SSSK ve Bağ-Kur sorgulama işlemi için sanal kullanıcıların şubelere kadar gelemesine gerek kalmadan sanal ortam üzerinden gerçekleştirebilmelerini sağlamıştır.

Haberin Devamı

SGK HİZMET DÖKÜMÜ detayları için TIKLAYINIZ!

SSK GÜN SORGULAMA detayları için TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Sanal ortam üzerinden yapacak olduğununz SSK Bağ Kur sorgulama işlemini ülkemizin resmi internet sitesi olan E-Devlet platformu sayesinde gerçekleştirebilirsiniz. E-Devlet üzerinden SSK Bağ-Kur sorgulama işleminizi yapabilmeniz için E-Devlet platformuna üyeliğinizin bulunması gerekmektedir. E-Devlet platformuna üyelik işlemi için size en yakın PTT şubesine giderek gişe görevlisi memura e Devlet şifresi almak istediğinizi beyan ederek T.C. kimlik cüzdanınız dahilinde 2 TL gibi küçük bir miktar ücret ödeyerek E-Devlet üyeliğiniz oluşturulur ve size ait bir şifreniz olur. Bu şifreniz tek kullanımlıktır. E-Devlet platfomuna ilk giriş yaptığınız zaman bu şifreyi kullanacaksınız ardından sistem sizden yeni bir şifre isteyecektir. Artık bundan sonraki girişlerinizde T.C. kimlik numaranız ve yeni belirlediğiniz şifreniz ile e Devlet üzerinden yapmak istediğiniz kurumsal veya resmi işlemlerinizi yapabilirsiniz. E-Devlet üzerinden yapılan resmi işlemlerin arasında yer alan SSK ve Bağ-Kur sorgulama işlemi de kullanıcıların şube üzerinde vakit kaybetmesini ve yığılmaları önlemek amacı ile hayata geçirilmiştir.

Haberin Devamı

Bu E-Devlet sistemini kullanmak için sadece bilgisayarlara ihtiyacımız yoktur. Durmadan bir sürekli gelişen teknoloji sayesinde elimizden düşmeyen akıllı telefonlar veya tabletler sayesinde internet bağlantısı kurmamız halinde her yerde ister iş yerinde ister evde yada bahçede dakikalar içerisinde E-Devlet SSK Bağ Kur sorgulama işlemini yapabilirsiniz. Herkesin de bildiği gibi bu internet sistemi sayesinde artık pek çok alanda işlemlerimizi gerçekleştirebiliriz. İnternet sistemi üzerinden yapılabilen bu işlemlerden yararlanabilmek artık kolay ve bir o kadar da basittir. SSK Bağ-Kur sorgulama işlemini eksi zamanlarda uzun uzun yapmak yerine daha kısa bir zaman dilimi içerisinde daha pratik bir şekilde yapabilirsiniz. Her zaman internet sistemine başvurduğunuzda bu işlemleri kolayca yapabilirsiniz.

Haberin Devamı