Gazete Vatan Logo

2. dönem devamsızlıklar sıfırlanıyor mu 2023? Karne haftası yoklama alınır mı?

Karne günü yaklaşıyor. Okullarda karne haftası yoklama alınır mı sorusu da merakla araştırılıyor. 2022-2023 Eğitim Öğretim yılının ilk dönemi için geri sayım devam ederken Cuma günü karne alacak öğrenciler "2. dönem devamsızlıklar sıfırlanıyor mu" sorusuna yanıt aramaya başladı.

2. dönem devamsızlıklar sıfırlanıyor mu 2023? Karne haftası yoklama alınır mı?

Karne haftası yaklaşırken öğrencilerin merakla araştırdığı konuların başında "2. dönem devamsızlıklar sıfırlanıyor mu" sorusu oldu. 2022-2023 Eğitim Öğretim yılının ilk döneminin sona ereceği Cuma günü karne heyecanı yaşayacak öğrenciler son hafta gitmedikleri takdirde devamsızlık sayılıp sayılmayacağını öğrenmek istiyor.

2. DÖNEM DEVAMSIZLIKLAR SIFIRLANIYOR MU?

Milli Eğitim Bakanlığı yönetmeliğine göre ilk dönem yapılan devamsızlıklar ikinci dönem sıfırlanmıyor. Tüm sene boyunca devam ediyor. Devamsızlık süresi bir yılı kapsıyor.

DEVAMSIZLIK SÜRESİ KAÇ GÜN?

Devamsızlık süresi özürsüz yani raporsuz olarak 10 gün, özürlü yani raporlu olarak 20 gün olmak üzere toplamda 30 gündür.

KARNE HAFTASI YOKLAMA ALINIR MI?

Karne haftasının ilk günleri okullarda ders işlenmeye devam ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri ve okul yönetimi özellikle devamsızlık hakkı sınırda olan öğrencilere okulun son gününe kadar devam etme uyarısında bulunuyor.