Gazete Vatan Logo

19 Mayıs kutlama programı belli oldu! 19 Mayıs kutlamaları nasıl yapılacak?

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, 19 Mayıs 1919’da Samsun'a çıkarak Kurtuluş Mücadelesi’nin ilk adımını attığı Milli Mücadele'nin başlangıcının 101. yılı bu yıl corona virüsün gölgesinde kutlanacak. Bu yıl 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı corona virüs önlemleri nedeniyle 23 Nisan'da olduğu gibi ilk kez evlerde kutlanacak. Gün içerisinde çeşitli etkinliklerin yapılacağı 19 Mayıs kutlama programı da belli oldu. Peki, 19 Mayıs kutlamaları nasıl yapılacak? İşte 19 Mayıs kutlama programının detayları...

19 Mayıs kutlama programı belli oldu! 19 Mayıs kutlamaları nasıl yapılacak?

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ve Gençlik Haftası kutlamaları bu yıl corona virüsün gölgesinde gerçekleştirilecek. Milli Mücadele'nin ilk adımının atıldığı ve Kurtuluş Mücadelesi'nin meşalesinin yakıldığı 19 Mayıs bu yıl ilk kez evlerden kutlanacak. Bu yılki etkinlik ve faaliyetlerin ana mecrası 23 Nisan'da olduğu gibi dijitallerde ve televizyonlarda olacak. Gün içerisinde çeşitli etkinliklerin yapılacağı 19 Mayıs kutlama programı da belli oldu. Peki, 19 Mayıs kutlamaları nasıl yapılacak? İşte 19 Mayıs kutlama programının detayları...

Yarın 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı. Milli Mücadele'nin başlangıcının 101. yılı, bu yıl tarihinde ilk kez corona virüs salgını nedeniyle evlerde kutlanacak. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Anadolu'ya geçerek Milli Mücadele'yi başlatmak için Samsun’a ayak bastığı günü milyonlar bu yıl tarihinde ilk kez evlerinde anacak.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, bu yılki 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ile Gençlik Haftası etkinliklerini corona virüs salgını nedeniyle meydanlarda değil, interaktif olarak dijital ortamda kutlayacak.

Haberin Devamı

19 MAYIS NASIL KUTLANACAK? PROGRAM BELLİ OLDU!

19 Mayıs kutlamaları için ilk resmi törenin adresi Ankara olacak. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla resmi tören, 19 Mayıs Salı günü Anıtkabir'de düzenlenecek.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu başkanlığındaki heyet, Atatürk'ün mozolesine çelenk bırakacak ve saygı duruşunda bulunacak. Salgın nedeniyle Anıtkabir'de düzenlenecek törene katılacakların da programı takip edecek olan basın mensuplarının da sayısı sınırlı tutulacak.

Ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Bakan Kasapoğlu, video konferans yöntemiyle gençlerle buluşacak. Aynı gün stadyumlarda İstiklal Marşı okunacak.

19 MAYIS KUTLAMALARININ MERKEZİ SAMSUN OLACAK

Kutlamaların bir diğer merkezi ise Samsun. Samsun'daki etkinlikler de az sayıda katılım ve sosyal mesafe kurallarıyla gerçekleştirilecek. Samsun Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ev sahipliğindeki tören, saat 10:00'da Atatürk anıtına çelenk konulmasıyla başlayacak. 7 atletizm sporcusu, Türk bayrağını Bandırma Vapuru'na ulaştıracak.

Haberin Devamı

19 MAYIS İLK KEZ EVLERDE KUTLANACAK
Bu yılki etkinlik ve faaliyetlerin ana mecrası, geride kalan yıllardaki saha faaliyetlerinin aksine dijital mecralar olacak. Bakanlık sosyal medya hesaplarında milli mücadele ruhu, Gençlik ve Spor Bayramı hakkında bilgilendirici içerikler yayımlanırken, yarışmalar, söyleşiler, konserler gibi gençlerin katılımını sağlayan interaktif etkinlikler gerçekleştirilecek.
Gençlerin; Bakanlık, Gençlik ve Spor Bayramı ile ilgili düşüncelerini paylaşabileceği etkinlik ve içerikler hazırlanacak. Spor ve hareketliliğe teşvik amacıyla farklı konsept ve kurgularla hazırlanan içerikler, sosyal medyadan yayımlanacak.
Mevcut şartların uygun olması durumuna bağlı olarak kısıtlı sayıda saha etkinlikleri de yapılacak.

SAAT 21.19'DA EVLERDEN İSTİKLAL MARŞI OKUNACAK

Gün içerisinde çeşitli etkinliklerin yapılacağı Samsun'da akşam saatler 21:19'u gösterdiğinde Samsunlular evlerinin balkonlarına çıkarak İstiklal Marşı'nı okuyacak. Sporcular da aynı saatte 19 Mayıs Stadyumu'nda Atatürk posteri ve dev Türk bayrağı açacak.

Haberin Devamı

Pek çok belediye sokağa çıkma yasağı nedeniyle evlerinde kalanların bayram coşkusuna ortak olması için çeşitli etkinlikler düzenleyecek. Ankara Büyükşehir Belediyesi de 10 konser otobüsüyle 7 ilçede gezici konserler verecek.