Gazete Vatan Logo

17/25 savcılarının dosyası Yargıtay’da

Bakırköy 16. Ağır Ceza Mahkemesi, 17 ve 25 Aralık soruşturmalarını yürüten iki savcı ile bir hakim hakkındaki iddianameleri yargılama için Yargıtay’a gönderme kararı aldı.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 2. Dairesi, 3 Mart’ta, 17 - 15 Aralık soruşturmalarını yürüten savcılar Celal Kara, Muammer Akkaş ve o soruşturmalarda mal varlıklarına el koyma kararı veren akim Süleyman Karaçöl hakkında yargılama izni vermişti Bu kararın ardından Kara, Akkaş ve Karaçöl hakkındaki dosyalar, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildi. Savcılığın, üç savcıyla ilgili hazırladığı iddianameler Bakırköy 16. Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi. Mahkeme heyeti, Muammer Akkaş ve Celal Kara hakkında ‘görevi kötüye kullanma’, Süleyman Karaçöl hakkında ise ‘görevi ihmal’den ‘son soruşturmanın açılması’ kararı verdi. Mahkeme, dosyaları Yargıtay’a gönderilmesine hükmetti. Akkaş, Karaçöl ve Kara, haklarındaki suçlamaların işlendiği tarihte birinci sınıf hakim ve savcı oldukları için ilk derece mahkemesi sıfatıyla Yargıtay’da yargılanacak.

Haberin Devamı

İhraç edilmişlerdi

İddianamede, Akkaş ve üç, Karaçöl’ün ise iki yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istenmişti. HSYK 2. Dairesi, 12 Mayıs’ta savcılar Zekeriya Öz, Celal Kara, Muammer Akkaş, Mehmet Yüzgeç ile hakim Süleyman Karaçöl’ün meslekten ihracına karar vermişti.

‘İzmir paralel’ davası başladı

İzmir’de görev yaptıkları dönemde, gerçeğe aykırı belgeler düzenleyerek TSK mensupları, üniversite rektörleri, akademisyen, Türkiye Futbol Federasyonu yetkilileri, üst düzey emniyet mensupları ve gazeteci 92 kişiyi usulsüz dinledikleri iddiasıyla 26 emniyet personeli hakkında açılan davanın ilk duruşması dün görüldü.