Gazete Vatan Logo

16-0'ın şifreleri

HSYK’ya seçilen yeni üyeler arasında yıllardır bitirilmeyen Deniz Feneri davasını yürüten savcı da var


HSYK’ya seçilen yeni üyeler arasında yıllardır bitirilmeyen Deniz Feneri ve takipsizlikle sonuçlanan telekulak soruşturmalarını yürüten savcı, adı Ergenekon’da emekli askerlerin hazırladığı iddia edilen listelerde geçen bürokratlar, taş atan çocuklara ağır cezalar veren hakim de yer alıyor.



ADALET Bakanlığı’nın listesinden seçimi kazanan HSYK üyeleri arasında yer alan Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İbrahim Okur, Bakanlık bürokrasisindeki istikrarlı yükselişi ile biliniyor. Daha önce de Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü yapan ve geçen yıl Müsteşar Yardımcılığı’na getirilen Okur’un ismi Ergenekon davasının 2. iddianamesinin ek klasörleri arasında, eski Jandarma Genel Komutanı emekli Org. Şener Eruygur’un Atatürkçü Düşünce Derneği’ndeki odasında ele geçirilen ilginç bir belge de yer almıştı. El yazısıyla hazırlanan, “FGT Hâkim Yapılanması” başlıklı 2 sayfalık notlarda, Fethullah Gülen cemaatine bağlı olduğu iddia edilen hâkim, savcı ve bazı kamu görevlilerinin isimlerine yer verilmişti. Belgede Okur’un “Ergenekon operasyon emrini veren” kişi olduğu iddia ediliyor ve isminin altında Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz’ün ismi yer alıyordu.

Çocuklara ceza verdi



HSYK’nın yeni üyelerinden Adana 7. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hüseyin Serter ise taş atan çocuklara ilişkin davalarda verdiği ağır mahkumiyet kararları ile tanınıyor. Serter’in başkanlığını yaptığı mahkeme çok sayıda gösterici çocuğa örgüt üyesi olmadığı halde gösteriye katıldıkları için örgüt üyesi gibi ceza verdiği için eleştirilmişti.



Telekulak Savcısı



Ankara Cumhuriyet Savcısı Harun Kodalak ise Memur Suçlarını Araştırma Bürosu’nda görev yapıyor. Kodalak, yıllardır hiçbir mesafe alınamayan Deniz Feneri Derneği soruşturmasında görev alan savcılardan biri olarak biliniyor. Kodalak ayrıca YARSAV Kurucu Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu’nun MİT ve Emniyet’in Türkiye’deki tüm iletişimi izlemelerine ilişkin kararlar nedeniyle yaptığı suç duyurularına takipsizlik kararı vermişti.



Ateist siteye dava açtı



Üsküdar Cumhuriyet Savcısı Celal Avar, yakın zamanda ateist bir internet sitesi ile ilgili açılan davada, dinsel değerlere saldırı suçundan sanıkların cezalandırılmasını istemişti. Avar, açtığı davada, sitenin felsefik olarak ateizmi savunmamasını cezaya gerekçe göstermişti.



Kararnamenin mimarı



Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürü Birol Erdem de Bakanlıkta hızlı yükselen bürokratlardan. Genel Müdürlüğü Tetkik Hakimliği, Daire Başkanlığı, Genel Müdür Yardımcılığı yapan Birol, HSYK ile Adalet Bakanlığı arasında krize dönüşen kararnamelerin taslaklarını hazırlamıştı.

Haberin Devamı