Gazete Vatan Logo

13 ilde istihbaratçılara telekulak operasyonu!

Yasadışı dinleme iddiasıyla 40 polis gözaltına alındı

13 ilde istihbaratçılara telekulak operasyonu!

Gaziantep ve Şanlıurfa merkezili 13 ilde yapılan operasyonlarda, usulsüz evrak düzenleyerek aralarında iş adamı, siyasetçi ve kamu görevlilerinin de olduğu çok sayıda kişiye yasadışı dinleme yaptıkları iddiasıyla 40 polis gözaltına alındı.

Dün sabaha karşı, ‘Emniyet içindeki paralel yapı’ya yönelik olduğu söylenen eş zamanlı operasyonlar yapıldı. Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa, Adıyaman, Hatay, Erzurum, Malatya, Tunceli, Kayseri, Afyonkarahisar, Batman, Bingöl ve Karabük’te yapılan eş zamanlı operasyonlarda, toplam 40 polis gözaltına alındı. İstihbarat Şube Müdürlükleri’nde görevli oldukları dönemde aralarında siyasetçi, işadamı ve kamu görevlilerinin de bulunduğu kişileri usulsüz olarak yasa dışı dinlediği öne sürülen ve son düzenlemeler ile farklı kent veya birimlerde görevlendirilen polisler, sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.

Fuat Avni yazdı

Sosyal medya fenomeni ‘Fuat Avni’ de operasyon yapılacağını gece yarısı Twitter hesabından duyurdu. Bu duyurudan saatler sonra operasyon başladı ve daha önce istihbarat şubelerde görev yapan polislerin adreslerine günün ilk ışıklarıyla birlikte gidildi. Evlerinde meslektaşları tarafından gözaltına alınan polisler, Emniyet Müdürlüğü’ne götürülürken yapılanların algı operasyonu olduğunu ve haksızlığa uğradıklarını söyledi. Gaziantep’te gözaltına alınan polislerden Mehmet Zeki Ç.’nin eşi ise kocasının uzun yıllardır istihbaratçı olarak çalıştığını ve son bir yıldır adliyede görevlendirildiğini belirterek, “Eşim hak, hukuk yemedi. Terörle, teröristle mücadele etti. Eşimle gurur duyuyorum” dedi.

Haberin Devamı

Atalay’ın özel kalem müdürü dinlenmiş
Ankara’daki telekulak soruşturmasında AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Beşir Atalay’ın İçişleri Bakanlığı yaptığı dönemde Özel Kalem Müdürü olan Neşat Kırcalı’nın telefonlarının, İBDA-C üyeliği ve organize suç örgütü gerekçesiyle Emniyet İstihbarat Daire Başkanlığı’nca sahte isimle dinlendiği tespit edildi. Hürriyet gazetesinin haberine göre, o dönem Ramazan Akyürek’in bulunduğu Emniyet İstihbarat Daire Başkanlığı, bağlı bulunduğu İçişleri Bakanlığı’nın özel kalem müdürü Neşat Kırcalı ve Başbakanlık Müşaviri Filiz Özkan için ilk olarak 31 Ocak 2008’de Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi’ne başvurarak dinleme izni istedi. Mahkeme de dinleme izinlerini verdi. Soruşturmada ayrıca, 2007-2010 arası Başbakanlık, Sanayi Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı müşavir ve müsteşarlarının dinlendiği de saptandı.
Şamil Tayyar’dan sitemli mesaj
AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, Gaziantep’te yürütülen operasyonu Twitter hesabında değerlendirdi. Tayyar, operasyonun duyulması ardından sosyal medya hesabından paylaştığı sitem içeren mesajlarında şu ifadelere yer verdi: “Henüz MİT, Gezi, 17 Aralık yaşanmadan 3 yıl önce Gaziantep’teki paralel çeteyi deşifre ettiğimde partim dahil kimse inanmadı, yalnız kaldım. Şükürler olsun ki 3 yıl sonra haklılığımız çıktı ortaya. Gaziantep’te operasyon başladı. İnşallah emniyetle sınırlı kalmaz.”

Haberin Devamı