Gazete Vatan Logo

Günay'a Giresun'da tam kadro karşılama

Memleketi Ordu'daki karşılamada `Vali bey nerede' diye tepki göstermişti

KÜLTÜR ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, dün memleketi Ordu'ya gelişinde Vali Ali Kaban'ın kendisini il sınırında karşılamamasına öfkelenerek kent girişinde yanına gelen Vali Vekili Mehmet Turan Çuhadar'a sert tepki göstermesinin ardından, bugün Giresun gezesinde il sınırında protokol tarafından tam kadro karşılandı. Bugünkü karşılamadan memnuniyetini "Arkadaşlar, devlet terbiyesini yerine getirdiler" sözyleriyle ifade eden Bakan Günay, dünkü karşılamaya gösteridği tepki hatırlatıldığında ise "Ordu'da ihmal olmuş herhalde. Vali beyle bakacağız, halledeceğiz" dedi. Bakan Günay, ısrarlı sorulara karşın nerede olduğunu bilmediğini söylediği Ordu Valisi Ali Kaban'ın hacca gittiğinin ileri sürüldüğü hatırlatılınca, "Bilmiyorum" yanıtını verdi.

Bakan Günay'ın, 9 günlük Kurban Bayramı tatilinin ilk günü memleketi Ordu'ya yaptığı ziyarete `karşılama krizi' damgasını vurdu. Ankara'dan karayoluyla Ordu'ya gelen Bakan Günay'ı il sınırında karşılayan olmadı. Önce Ünye İlçesi'ne uğrayan Günay, ilçe girişinde Kaymakam Osman Günaydın ile Belediye Başkanı AKP'li Ahmet Arpacıoğlu tarafından karşılandı.

Ünye'deki incelemelerinden sonra Fatsa ve Perşembe ilçelerine de uğrayan Bakan Günay, Ordu kent merkezine girişinde ise polis noktasında Ordu Vali Vekili Mehmet Turan Çuhadar ve Emniyet Müdürü Ali Ton tarafından karşılandı.

VALİ VEKİLİNE SERT TEPKİ GÖSTERDİ

Ordu'ya gelişinde daha il sınırında Ordu Valisi Ali Kaban ve protokol tarafından karşılanmayı beklerken bunun yapılmamasına içerleyen Bakan Günay, üç ilçeyi dolaştıktan sonra kendisini kent girişinde karşılayan Vali Vekili Mehmet Turan Çuhadar'a sert bir ifadeyle "Vali bey nerede?" diye sordu.

Vali Kaban'ın il dışında olduğunu söyleyen Çuhadar'a, hangi ilde olduğunu soran Bakan Günay, `Ülke dışında' yanıtını alınca, hangi ülkede olduğunu sordu. Vali Vekili Çuhadar onu da bilmediğini söyleyince iyice sinirlenen Bakan Günay, "Ben saat 12.00'den beri buradayım. Siz neredesiniz? Vali vekili nerede? En kısa zamanda valinin nerede olduğu öğrenip bana rapor yazıyorsunuz" diye çıkıştı.

Ordu'da dünkü temasları sırasında AKP il binasına giden, Ordu Belediye Başkanı DSP'li Seyit Torun'la makamında görüşen Bakan Günay, geceyi geçirdiği Balıktaşı Hotel'deki odasında Ordu Vali Vekili Mehmet Turan Çuhadar'la bir süre görüştü.

Vali Vekili Çuhadar, oteldeki görüşmede `karşılama krizi'nin gündeme gelip gelmediğine ilişkin DHA muhabirinin sorularına, "Bakan beye durumu anlattım. Benden rapor istemedi" demekle yetindi.

GİRESUN'DA TAM KADRO KARŞILAMA

Ordu'daki `karşılama krizi'nden sonra Bakan Ertuğrul Günay, bugün Giresun'u ziyaret etti.

Bakan Günay'ı, Giresun il sınırındaki Piraziz İlçesi girişinde Giresun Vali Vekili Süleyman Özçakır, İl Jandarma Komutanı Albay Şenol Şen, Emniyet Müdürü Cemal Levent, Giresun Belediye Başkanı AKP'lİ Hurşit Yüksel, bürokratlar ve daire müdürleri tam kadro karşıladı.

DHA muhabirinin, Giresun'daki bu karşılamadan memnun olup olmadığını sorduğu Bakan Günay, "Arkadaşlar, devlet gereğini yerine getirdiler. Devlet nezaketi" diyerek memnuniyetini dile getirdi.

Ordu'da karşılamada yaşanan kriz hatırlatılınca da Bakan Günay, "Ordu'da da bir ihmal olmuş herhalde" dedi. Bakan Günay, Ordu Vali Vekili Mehmet Turan Çuhadar'dan rapor alıp almadığına ilişkin soruyu ise "Vali beye bakacağız, halledeceğiz" karşılığını verdi.

VALİ HACCA MI GİTTİ?

Bakan Günay, Ordu Valisi Ali Kaban'ın nerede olduğuna ilişkin soruya "Bilmiyorum, nerede olduğunu bilmiyorum" yanıtını verirken, Vali'nin hacca gittiğinin konuşulduğuna ilişkin soruya da yine "Bilmiyorum" dedi.

Ordu'da, Vali Ali Kaban'ın nerede olduğuna ilişkin çeşitli iddialar ortaya atıldı. Önce Almanya'da olduğu söylenen Vali Kaban'ın hac farizasını yerine getirmek için Suudi Arabistan'da olduğu ileri sürüldü.

Ordu Belediye Başkanı DSP'li Seyit Torun da sokakta herkesin Vali Ali Kaban'ın hacca gittiğini konuştuğunu belirterek, "Giderken görüşmedik. Ama ben de nerde olduğunu bilmiyorum" dedi.

Haberin Devamı