Gazete Vatan Logo

Gün ışığıyla çalışan Türkçe klavye

Wireless Solar Keyboard K750’nin Türkçe versiyonunu piyasada

LOGITECH güneş ışığı ile çalışan Wireless Solar Keyboard K750’nin Türkçe versiyonunu piyasaya sundu. Günışığının olduğu her yerde, kapalı mekânlarda bile kendi kendini şarj eden K750 ile pil sorunu tarih oluyor. Tamamen karanlık bir yerde bile en az üç ay şarjı bitmeden çalışan Logitech K750, herhangi bir şarj kablosuna ihtiyaç duymadan, entegre solar paneliyle kendi kendini şarj ediyor. 7.5 mm kalınlığındaki ince tasarımıyla dikkat çeken K750’nin fiyatı 149 TL.

8.2 milyar dolarlık ‘dükkan’ alibaba.com’un Avrupa’daki ikinci büyük pazarı Türkiye oldu

15 milyon kayıtlı üyesiyle 8.2 milyar dolar değerinde bir ‘dükkan’ olarak nitelendirilen alibaba.com, 3 yıllık Türkiye macerasında oldukça çarpıcı sonuçlara ulaştı. 240 ülkedeki müşteri veritabanını Türk KOBİ’lere açan ve güvenli e-ticaret yapmalarını sağlayan alibaba.com, şu anda her ay 6.800 kullanıcının kayıt olduğu sitenin ilk çeyrekteki üye sayısı 300 bini geçti. Hızla büyüyen kullanıcı profiliyle Türkiye, alibaba.com’un İngiltere’den sonra Avrupa’daki ikinci büyük pazarı konumuna yükseldi

Alibaba.com, 240’tan fazla ülkede 15 milyon kayıtlı üyesiyle 8.2 milyar dolar değerinde bir ‘dükkan’ olarak nitelendiriyor. 2008’den beri müşteri veritabanını Türk KOBİ’lerin hizmetine sunan Alibaba.com, dünyanın her bölgesinden alıcı ve satıcılara ulaşılması, ticaret ortakları bulunması için güvenilir iş ortamı sağlıyor. Yani site Türk KOBİ’leri için sıçrama tahtası görevi görüyor, uluslararası yeni marketlere girmelerini sağlıyor. Alibaba.com, 3 yıllık Türkiye macerasında oldukça çarpıcı sonuçlara ulaştı. Şu anda her ay 6.800 kullanıcının kayıt olduğu sitenin ilk çeyrekteki üye sayısı 300 bini geçti. Hızla büyüyen kullanıcı profiliyle Türkiye, Alibaba.com’un İngiltere’den sonra Avrupa’daki ikinci büyük pazarı konumuna yükseldi. Geçen yıl yüzde 30 olan büyüme bu yılın ilk çeyreğinde yüzde 35’e çıktı.

Alibaba.com’un Türk KOBİ’lerinin uluslararası pazarda 2011 e-ticaret eğilimlerini ele alan çalışmasına göre, Türk KOBİ’lerin ticaret rakamları geçen seneye oranla yüzde 35 artarken, ithalatta Çin, ihracatta ise Mısır ve Amerika listenin en başında yer aldı. Alibaba.com’un 2011’in ilk çeyrek rakamlarıyla Türkiye’ye özel hazırladığı e-ticaret eğilimleri raporunda yer alan bilgilere göre, yüzde 7.3 oranındaki taleple Mısır, Türk KOBİ’leri için en büyük ihracat pazarını oluşturdu. Yüzde 6.4 alıcı talebiyle ikinci sırada yer alan Amerika’yı İngiltere, Çin ve İran takip ediyor. Raporda yer alan bilgilere göre Amerika, 2011 yılında Türk KOBİ’leri için yeni bir pazar olarak listeye girdi.

Raporun çarpıcı tespitlerinden biri de Türk KOBİ’leri 2011 yılının ilk çeyreğinde ihracattan çok ithalata yönelmesi. İthalat verilerine göre Çin, yüzde 60’a varan genel taleple Türk KOBİ’lerinin en rağbet ettiği pazar olmayı 2011’in ilk çeyreğinde de sürdürdü. Türk KOBİ’lerinin Çin mallarına gösterdiği ilgiye rağmen, Çinli alıcıların Türk pazarına talepleri 2011’in ilk çeyreğinde yüzde 50 düştü.

Bu arada yurtdışından Türkiye’ye en çok gıda ve içecek sektörüyle ilgili talep geldi. Türk ihracatçılar, gıda ve içeceğin ardından makine, inşaat ve gayrimenkul sektörleriyle ilgili talepleri karşıladılar. Türk KOBİ’ler sırasıyla en çok Çin’den makine parçası, Amerika ve Hindistan’dan tarım ürünleri ve Hong Kong’dan elektronik ürünler ithal etti. Türk KOBİ’lerinin makine parçalarının ardından yurtdışından en çok talep ettiği ürünler; tekstil ürünleri, kimya ürünleri, giyim, sağlık&tıp ve iletişim araçları oldu.

Türk KOBİ’Lerin e-ticaret rotası değişti

ALİBABA.COM Satış Direktörü Timothy Leung, 2011 ilk çeyrek rakamlarının da desteklediği üzere, Türkiye’nin kendileri için en önemli pazarlardan biri olmayı sürdürdüğünü söyledi. Ortalama yeni üye sayılarının her ay 6 bin 800’e vardığını ve bu rakamın toplam Alibaba.com üyelerinin yüzde 2’sini, Avrupa’nın ise yüzde 8’ini oluşturduğunu söyleyen Leung, 2011’in ilk çeyrek verilerini incelediklerinde Türk e-ticaret alanında bazı değişiklikler gözlemlediklerini belirtti. Leung, Türk KOBİ’lerin ürün talep ettiği pazarların 2010 senesiyle benzerlik göstermesine ragmen, satış gerçekleştirdikleri pazarların Amerika gibi yeni pazarlarla birlikte değişim gösterdiğini söyledi. Leung, “Türkiye, Afrika için en önemli ihracat pazarı olma özelliğini korumaya devam ederken, gıda ve içecek, inşaat malzemeleri gibi ürünler için de hâlâ Ortadoğu’ya açılan kapı görevini görüyor” değerlendirmesini yaptı. Leung, Alibaba.com gibi e-ticaret kanallarıyla dünyanın her bölgesindeki alıcı ve satıcıları bulmanın artık çok daha kolay ve uygun maliyetli hale geldiğini vurguladı.

Bu telefon ‘özel kadınlar’ için üretildi

VERTU Constellation Quest Pink, 21. yüzyıl kadını için özel olarak tasarlandı. Safir kristal ekran ve renk uyumlu seramik yastık gibi yüksek performanslı malzemelerin kullanıldığı cihazın her bir tuşu V şeklinde yontularak keyifli bir dokunma hissi vermesi sağlanıyor. Her Constellation Quest Pink telefonu tek bir teknisyen yapıp imzalıyor. Ana ekranında yalnızca kullanıcının belirleyeceği, e-posta uyarıları, takvime işlenmiş randevular gibi ikonlar yer alıyor.

Acer ‘cep’e renk kattı!

ACER’IN kompakt ve şık bilgisayarı liquidmini, renkleriyle dikkat çekiyor. Parlak gümüş, koyu mavi, parlak siyah, limon yeşili ve açık pembe gibi farklı seçenekleri olan cihaz, dokunmatik ekrana sahip. 3.2 inç ekranı, 5 megapiksel kamerası olan telefonda tek tıkla fotoğraf ve filmlerinizi Facebook ve YouTube’a yükleyebilirsiniz. Fiyatı: 639 TL.

Yeni E6, 869 lira fiyatla satışa çıktı

YENİ akıllı iş telefonu Nokia E6, Nokia Shop’larda kullanıcılarla buluştu. Symbian yazılımının en güncel versiyonunu kullanan cihaz geliştirilmiş metin girişi, daha hızlı internet tarayıcısı, güncellenmiş Ovi Haritalar uygulaması, Microsoft Exchange, Communicator Mobile, SharePoint gibi pek çok yeni kullanım kolaylığı sunuyor. Nokia yakın gelecekte piyasaya sunulacak Symbian cihazların yeni özellikleri konusunda da ipucu vermiş oldu. Fiyatı: 869 TL.

Casper alana 1 yıllık interneti ile VINN hediye

CASPER ve Turkcell mobil internet ayrıcalığını yaşamak isteyenlere fırsat sunuyor. Casper Nirvana CN.TR-N455A ve CN.TR-P6200A modellerini tercih eden kullanıcılar 1 yıl geçerli 12 GB, Nirvana CN.TR-l2310A,CN.TR-l12310B,CN.TR-l2410A, CN.TR-l2520, CN.TR-Q2630A,CN.TR-2620A modellerinde de 1yıl geçerli 48 GB internet ve Turkcell VINN’a ship oluyor. Kampanyadaki modeller 684 TL+KDV ile 2 bin 28 TL+KDV arasında değişiyor.

Farklılık arayanlara özel tasarım ürünler

KADINLAR ve gençler üretilen CKP ve CKP Live markalı teknoloji ürünleri, Türkiye’ye geldi. Rengarenk notebook çantaları, özel tasarımlı mouse’lar teknoloji ürünlerinde farklılık arayanları hedefliyor. CKP ve CKP Live ürünlerinin Türkiye Distribütörü olan DataStar, farklı renk ve tasarımlarda pek çok teknoloji ürününü satışa sundu. Bu ürünler arasında pembe bir notebook çantası, grafik desenli bir mouse ve mouse pad ya da hayvan dostları için tatlı bir köpek yavrusu görüntüsü ile giydirilmiş notebook bulmak mümkün...

Sesinizi Philip dec ile kişiselleştirin

PHILIPS teknolojisiyle üretilen CD4801B dect telefonlar, gürültü azaltma modu ve cihaz üzerinde dilediğiniz ses düzeyini ayarlayabildiğiniz özelliği sayesinde en net ses kalitesine ulaşmanızı sağlıyor. MySound özelliğiyle kişiselleştirebildiğiniz ses profilleri, en iyi görüşme deneyimi için her duruma uygun ses profilini seçebiliyor. Kimin aradığını görebildiğiniz telefonda, 100 isimlik hafıza kapasitesi, 18 saate kadar konuşma süresi bulunuyor. Fiyatı: 119.90 TL.

Anılarınızı ölümsüzleştirin

Canon PowerShot SX serisini etkileyici PowerShot SX230 HS ve PowerShot SX220 HS modelleri ile en güzel tatil anılarınızı ölümsüzleştiriyor. İki yeni modelde de Canon’un HS Sistemi’nin ve geniş açı 14x optik zum lensinin yanı sıra stereo sesle Full HD (1080p) video çekimi özelliği var. 28 mm geniş açı ayarıyla, geniş boyutlu genel manzara çekimi yapabiliyor, bir kareye sahnenin daha fazla alanını sığdırabiliyor ve 392 mm eşdeğeri odak uzunluğunda tam zum işleviyle uzak mesafedeki konulara çok rahatlıkla ulaşılabiliyor.

Araba kullanırken güvenli konuşun

KENSINGTON, cep telefonlarının araç içinde çok daha rahat kullanılabilmesi için özel araç kiti serisi tasarladı. Albim Bilgi İşlem’in Türkiye’ye getirdiği Apple ile uyumlu Kensington araç kitiyle sayesinde iPhone ya da iPodunuz araç içinde şarj olurken aynı zamanda arabanın camına takılan montaj kitindeki üzerindeki hoparlörden istedikleri müziği ya da sesli navigasyonu rahatça dinleyebilirsiniz. Fiyatı: 24.90 dolar+KDV.

Haberin Devamı