Gazete Vatan Logo

Güle güle Ahmet Ağabey

73 yaşında hayata gözlerini yuman Türk basınının cesur kalemi Ahmet Vardar, dün sevenlerinin gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı

Yarım asırlık başarılarla dolu gazetecilik hayatında yüzlerce genç yetiştiren Ahmet Vardar dün Fatih Camii’nde cumadan sonra kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

Vardar’ın cenazesine Sabah Gazetesi’nin eski sahibi Dinç Bilgin, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Orhan Erinç, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, yetiştirği gazeteciler, yazarlar, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ve kadim dostları İçişleri eski Bakanı Necdet Menzir ile Yurt Partisi Genel Başkanı Saadettin Tantan da katıldı.

“Gangster Raki” olarak bilinen Ahmet Güney Zobu da camiye, Vardar’ın kendisiyle yaptığı bir röportajın yer aldığı 1979’da basılan Günaydın Gazetesi ile geldi ve Bahadır Vardar’a başsağlığı diledi. Başbakan Tayyip Erdoğan’ın telgrafla başsağlığı dilediği cenaze törenine CHP lideri Deniz Baykal, Valis Muammer Güler ve Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da çelenk gönderdi.

Cenazede Ahmet Vardar’ın eşi Ergül Vardar ve oğlu Bahadır Vardar gözyaşlarına boğuldu. Acılı aileyi yakınları teselli etmeye çalıştı. Vardar’ın cenazesi, cenaze namazının ardından Edirnekapı Sakızağacı Mezarlığı’nda toprağa verildi.

TORUNLARI İÇİN ABD’YE GİDECEKTİ

Cenazede Vardar’ın eşi Ergül Vardar ve oğlu Bahadır gözyaşlarına boğuldu. Bahadır Vardar babasının hastalığının ciddiyetini bilmediğini, ABD’ye gelerek torunlarını görmeyi arzuladığını, balık tutmak istediğini söyledi.

Haberin Devamı