Gazete Vatan Logo

Gül’ün kaderi Mart 2015’te netleşecek...

Adalet ve Kalkınma Partisi’nin Genel Merkez Yönetimi’ndeki önemli isimlerden biri, önümüzdeki yedi ayın hem parti hem de hükümet için hayati önem taşıyacağının altını çizdi. Ve tabii görevi devralacak yeni genel başkan ve başbakan açısından.

‘Yedi ay test dönemi...’

Partinin ağır toplarından olan deneyimli siyasetçi, gelecek yedi ayı “Bir anlamda bir laboratuvar, bir test dönemi olacak” diye niteledi. Partinin bu önemli ismi, “Yeni genel başkan ve başbakanımız hem parti içini hem hükümeti yönetme performansı, geleceğe dair senaryolarda doğrudan belirleyici olacak. Gelecek arkadaşımız eğer iyi bir orkestra şefi olursa, Haziran 2015 seçimlerine de elbette kendisinin liderliğinde gidilir. Aksi bir durum hasıl olursa, o zaman Eylül 2015’te yapılacak olan büyük kongrenin öne alınması gündeme gelebilir” dedi.

Aynı yetkili, “Neden yedi ay?” sorusunada şu cevabı verdi:

“Çünkü biliyorsunuz, genel seçimler için propaganda dönemi 3 ay önce başlıyor. O güne kadar hem yapılacak kamuoyu yoklamalarıyla hem de parti içindeki havaya göre neyin nasıl şekilleneceği belli olur.”

Haberin Devamı

AK Partili yetkili, “Yani Mart’a kadar bakılır, yeni isimle işler yolunda gidiyorsa devam edilir, etmiyorsa Abdullah Gül partinin başına gelir ve seçime Gül’ün önderliğinde gidilir. Öyle mi?” sorumuzu da şu şekilde yanıtladı:

“Evet aynen böyle. Bu da çok doğaldır çünkü mesela hastalanıp doktora gidiyorsunuz. Doktor bir ilaç veriyor. Birkaç ay kullanıyorsunuz ama o ilaç derdinize deva olmuyor. O zaman doktora gidip ilacı değiştirmesini istiyorsunuz. Doktor da başka bir reçete yazıyor. Bu kadar basit ve tabii bir şey yani bahsettiğimiz durum.”