Gazete Vatan Logo

Gül’ün adaylığı isabetli olur

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Abdullah Gül aday olacak mı sorusuna, “Bana göre, böyle bir şey için vereceği karar isabetli olur, hayırlı olur” dedi.

Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün milletvekili adayı olup olmayacağına ilişkin Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ilk kez konuştu. Erdoğan, cuma namazı sonrasında gazetecilerin “Seçimler yaklaşırken 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile bir görüşmeniz oldu mu veya olacak mı? Gül’ün adaylığı söz konusu olabilir mi?” sorusuna şu yanıtı verdi:

‘Görüşme yaptım’

“Şu anda tabii adaylık konusu Abdullah Bey’in kendi takdiridir. Ben kendisi ile geçen hafta bir görüşme yaptım. Sayın babası, çok değerli büyüğümüz, biliyorsunuz bir rahatsızlık geçirdi, hastaneye kaldırmışlardı, Abdullah Bey de Kayseri’ye gitmişlerdi. Ben Kayseri’de kendilerini babalarının rahatsızlığı nedeniyle aradım, şifa dileğinde bulundum. Diğer politik, siyasi kararlar tabii ki Abdullah Bey’indir. Bana göre, böyle bir şey için vereceği karar, güzel de olur, hayırlı da olur.”

“Siz aktif siyasette yeniden görmek ister misiniz?” sorusu üzerine de Erdoğan, “Dedim işte, isabetli olur, hayırlı olur. Karar, tabii ki Abdullah Bey’indir” karşılığını verdi.

Haberin Devamı

MİT Müsteşarlığı görevinden istifa ederek AK Parti’ye milletvekili aday adaylığı başvurusu yapan Hakan Fidan ile ilgili açıklamalarının hatırlatılması üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Daha önceki kararlarım falan hepsi biliniyor, ortada. Bundan sonraki süreç tamamen Hakan Bey’in kendisine aittir” değerlendirmesini yaptı. Erdoğan, kendisinin olumsuz görüşüne rağmen Fidan’ına MİT Müsteşarlığı’nı bıraktığını bu nedenle kırgın olduğunu söylemişti.

Kabataş iddiasını yineledi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk Metal Sendikası Kadın İşçileri 20. Büyük Kurultayı’nda yaptığı konuşmada Gezi eylemleri sırasında Kabataş’ta bir anne ile bebeğinin saldırıya uğradığı iddisını yeniden gündeme getirdi: “Gezi olayları sırasında bir genç kadın. Bir belediye başkanının gelini. Bir anne yanında çocuğu olduğu halde Kabataş’ta tacize maruz kaldı. Kimse o kadını taciz edenleri kınamadı, peşine düşmedi. Tacize uğrayana kadına ise etmediklerini bırakmadılar. Terbiyesizce ahlaksızca o kadının üzerine gittiler. Hatta o hanımefendiyle ilgili yazılar yazan 4 tane bayan köşe yazarına da olmadık hakaretler ettiler. Şimdi de sosyal medyada üzerine gitmeye devam ediyorlar. Hatta bu hanımefendi ile ilgili gidip incelemesini yapıp olumlu yazılar yazan 4 tane bayan köşe yazarına da olmadık hakarette bırakmadılar. Hani tacizde esas olan kadının beyanıydı.”
'Kızlarım aynı akıbete uğradı’
“Bu ülkenin Meclisi’nde sadece başörtülü olduğu için Merve (Kavakçı) hanıma yapmadıklarını bırakmadılar. Hatta vatandaşlıktan çıkardılar. Benim de iki kız evladım aynı akıbete uğradılar. Evlatlarım kotaya, katsayıya tabi tutuldu. Siz imam hatip mezunusunuz dediler üniversiteye sokmadılar. Bizim kızlarımızı cebren okullardan dışarı attılar. Erkek ve belli kalıpta bayanlar kamuda çalışıyor da neden başörtülü kadınlar kamuda çalışmasın. Bu İngiltere’de ABD’de oluyor da benim ülkem de neden olmasın. Başı açık başı örtülü bu ayrımcılık niye. Yıllarca bunu yaptılar.”

Haberin Devamı