Gazete Vatan Logo
Magazin Gül Sunal'a sahtecilik suçlaması

Gül Sunal'a sahtecilik suçlaması

Ziraat Bankası, hesabından çekilen 1.1 trilyonun ödenmesi için dava açan Kemal Sunal'ın eşi Gül Sunal hakkında, evrakta sahtecilik yaptığı iddiasıyla suç duyurusunda bulundu

Ziraat Bankası Caddebostan Şubesi'nde gerçekleşen zimmet skandali sonrası, hesabından çekilen 1.1 trilyon liranın ödenmesi için alacak davası açan Gül Sunal, sahtecilik suçlamasıyla karşı karşıya.. Ziraat Bankası Başmüfettişliği, Gül Sunal hakkında hazırladığı raporda, "Kemal Sunal'ın imzasını taklit ederek sahtecilik yaptı, devleti vergi kaybına uğrattı" şeklinde suçlamalarda bulundu. Önceki gün suç duyurusu talebiyle Kadıköy Cumhuriyet Savcılığı'na sunulan raporda iddialar şöyle sıralandı: "Caddebostan Şubesi'nin mudisi Kemal Sunal'ın hesabındaki 1.1 trilyon, ölümünden sonra kullanılamayacaktı. Sunal'ın yakınları, parayı çekebilmek için, hesaptaki bu rakam bedelinden belirlenen oranda veraset-intikal vergisi ödemek zorunluluğundaydı. Ancak bu vergiyi ödemek istemediler. Kemal Sunal yaşarken izin vermiş gibi işlem yapılarak, 1.1 trilyon liralık hesabı müşterek hesap haline getirildi.

Sahte imza attı
'Yokluğumda eşim ve oğlumun hesabımda tasarruf yetkisi vardır' anlamı taşıyan müşterek hesap belgesine Kemal Sunal yerine Gül Sunal tarafından sahte imza atıldı. Bu para müşterek mudi seçilen Gül Sunal ve oğlunun adına açılan hesaplara aktarıldı ve kullanıldı. Devlete, zimmete konu 1.1 trilyon lira üzerinden verilmesi gereken verasat intikal vergisi üçte bir oranında ödendi. Yapılan teftiş sırasında tespit edilen bu olay üzerine müşterek hesap belgeleri Emniyet Müdürlüğü Kriminal Laboratuarı'na gönderildi, incelemede imzaların Kemal Sunal'ın değil, Gül Sunal'a ait olduğu saptandı." Raporda, bankanın şubenin eski müdiresi Dilek Dizdaroğlu'nun zimmetine geçirdiği iddia edilen 1.1 trilyon liranın Gül Sunal'a ödendiğini belirtti.

Haberin Devamı