Gazete Vatan Logo

Gül'e 'uçakta soykırım CD'si sorusu

CHP Aydın Milletvekili Özlem Çerçioğlu, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül'e, “Sizin de seyahat ettiğiniz Lufthansa Havayolları uçağında, Ermeni soykırımının yapıldığına ilişkin CD ve tanıtım kitapçığı dağıtılmasına izin verilmesi konusunda diplomatik girişiminiz oldu mu?” diye sordu

Çerçioğlu, TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, ABD'deki Ermeni diasporasının, sözde Ermeni soykırımına ilişkin lobi faaliyetlerine uçakları da dahil ederek Türkiye aleyhine yürüttüğü kampanyalarına devam ettiğini ifade etti.

“DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI OLARAK NE YAPACAKSINIZ?”
“Ermeni diasporası, sizin geçen hafta gittiğiniz Amerika dönüşünde, Lufthansa Havayolları uçağının koltuk ceplerine sözde Ermeni soykırımının yapıldığına ilişkin CD ve tanıtım kitapçığı koyarak propagandasını sürdürmektedir” diyen Çerçioğlu, önergesinde şu soruların yanıtlanmasını istedi:

“Amerika kalkışlı uçak seferlerinde, Türkiye aleyhindeki bu tür kampanyaların yapılmasına izin veren ABD makamları ile görüşülerek CD ve kitapçıkların kaldırılması mümkün müdür? Buna tepki veren Türk yolcularına Amerikalıların baskı yapması doğru mudur? Sizin de seyahat ettiğiniz Lufthansa Havayolları uçağında, Ermeni soykırımının yapıldığına ilişkin CD ve tanıtım kitapçığı dağıtılmasına izin verilmesi konusunda diplomatik girişiminiz oldu mu?
Uçakta tepki vermeyerek, seyahat boyunca size tepkilerini yansıtan Türk vatandaşlarına, tepki vermemeleri için telkinde bulunmanızın sebebi nedir? Bu konuyla ilgili olarak Dışişleri Bakanlığı olarak ne yapmayı düşünüyorsunuz?”






Haberin Devamı