Gazete Vatan Logo

Güç ve stil Shark’ta buluştu

Samsung Electronics, yeni cep telefonu serisi Samsung Shark’ı duyurdu

Serinin ilk modelleri olan bar tipi S5350 Shark, kayar kapaklı S5550 Shark AMOLED ve S3550 Shark Slider Türkiye’de de Mart ayında satışa sunulacak. Shark serisi kullanıcıların güvenlikle ilgili endişelerini gidermek için bir dizi güvenlik özelliği içeriyor. Bu özellikler arasında yer alan Mobil İzleme özelliği, bir defa gerekli ayarlar yapıldıktan sonra SIM kart değiştirildiği anda çalınmış olan cep telefonunun izini sürmeye yardımcı oluyor.

HTC’nin akıllı ailesi genişliyor

HTC Corporation, yeni akıllı telefonlarında bulunacak HTC Sense deneyimi sayesinde Android işletim sistemini bir adım öteye taşıyan HTC Legend ve HTC Desire modellerini tanıttı. HTC Corporation CEO’su Peter Chou, “HTC Sense, kendinize ait gerçekten benzersiz bir mobil deneyim yaratma ve belirleme yeteneğinizi geliştirmek üzere yaratıldı. HTC Legend ve HTC Desire, en yeni HTC Sense versiyonu ile çok daha gelişmiş bir görsel deneyim sunarak ve sosyal ortamlarınızı yönetmenizde bütünleşik bir yol olan ’Friend Stream’ ile Android’i farklı bir boyuta taşıyorlar” dedi. Yeni ürünlerden HTC Desire üzerinde Adobe Flash 10.1 ile birlikte geliyor. Cihazda optik işaretleme birimi de bulunuyor.

LG yeni Dolby telefonunu tanıttı

LG Electronics, Dolby Mobile teknolojisinin son sürümüyle donatılmış, 5.1 kanal surround ses özelliğine sahip, Android İşletim Sistemli akıllı telefonunu, Mobile World Congress’de tüketicilerin beğenisine sundu. LG Electronics Mobil İletişim İş Birimi Başkanı ve CEO’su Dr. Skott Ahn, “Dolby ile hem cep telefonlarının ses kalitesini hem de cep telefonu sektörünün çıtasını bir bütün olarak yükseltmeyi amaçlıyoruz” dedi.

Fotoğrafı çekerken makyajlayın!

CASIO, Exilim serisinin yeni üyesi EX-Z280’de 12 MP çözünürlük birçok teknolojik yenilikle buluşuyor. Yıldız Bilişim Grubu Şirketleri’nden MersaSistem’in Türkiye pazarına sunduğu EX-Z280, 142 gram ağırlığa ve ’dinamik fotoğraf’ fonksiyonuna da sahip. Çekilen seri fotoğrafların hareketli görüntüye çevrilmesine olanak tanıyan bu teknoloji ile hatıralar yeni bir boyut kazanacak. Cihazın zellikerinden biri de ’makyaj’ fonksiyonu. Z280, çekim sırasında ortama uygun en iyi renk tonu ve gölgeyi ayarlayıp, bu işlemi otomatik gerçekleştiriyor. Fiyatı KDV dahil 499 TL.

Logitech’ten kablosuz presenter

LOGITECH sunumların etkisini arttıracak Professional Presenter R800 ve Wireless Presenter R400’ü piyasaya sundu. Lazer işaretleme, kablosuz rahatlık ve slayt gösterisi kontrollerine sahip bu yeni Logitech presenter’lar bulunduğunuz mekanda özgürce dolaşma, daha etkili ve güçlü bir sunum yapma imkanı sunuyor.

JBL, Creature III ile iddialı

JBL, 25 watt ses gücüne sahip 2+1 masaüstü hoparlör sistemi Creature III’ü satışa sundu. Siyah ve beyaz renk seçenekleri bulunan Creature III ile müzik dinleyebilir, bilgisayarınıza bağlanabilir veya sevdiğiniz filmleri izleyebilirsiniz. Sistem son ses ayarını otomatik olarak kaydediyor. Fiyatı 190 dolar.

Lenovo’dan işkoliklere özel modeller

İş amaçlı kullanıma yönelik, yüksek performans ve verimlilik sunan Lenovo’nun yeni T serisi dizüstü bilgisayar modelleri T410s, T410 ve T510, Lenovo Windows 7 Enhanced Experience sertifikasına sahip. T410s, zarif bir tasarım ile birlikte mobil kullanıcılar için tam performans sağlarken, T410 ve T510 ise iş kullanıcılarına daha hızlı ve çok yönlü performans deneyimi yaşatıyor. Daha verimli enerji kullanımına imkan veren T serisi bilgisayarlar, şirketler için daha etkin IT çözümleri de sunuyor.

Vodafone Türkiye, 3G veri indirme hızını tescilledi

BAĞIMSIZ ölçümleme şirketi LCC International, 4 şehri kapsayan testte ortalama olarak en hızlı veri indiren operatör olarak Vodafone’u tescil etti. “Veri İndirme Hızında 1 Numara” olarak sınıflandırılan Vodafone, testlerin yapıldığı tüm lokasyonlarda data kurulumunu gerçekleştirdi. Vodafone Türkiye Ürün ve Hizmet Geliştirmeden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Phil Patel, “Vodafone, bu alandaki geniş bilgi birikimini ve Avrupa’nın en ileri HSPA+ teknolojisini kullanarak kurduğu altyapısını 30 Temmuz’dan bu yana Türkiye’nin 81 iline sunmaktadır. LCC International tarafından yapılan hız testi bu altyapının ne kadar ileri olduğunu kanıtlamıştır” dedi.

Avea aboneleri bayilere haritadan ulaşacak

AVEA abonelerinin, kendilerine en yakın Avea İletişim Merkezi ve Avea bayilerine artık yeni harita uygulaması üzerinden daha kolay ulaşabilecekleri bildirildi. Avea’dan yapılan yazılı açıklamada, Avea’nın, hayata geçirdiği harita uygulaması ile abonelerinin hayatını kolaylaştırmayı sürdürdüğü, “www.avea.com.tr” üzerinden sunulan yeni uygulama ile Avea kullanıcılarının, bulundukları ildeki Avea İletişim Merkezi ve Avea bayisini harita üzerinden görebilecekleri kaydedildi. Avea İletişim Merkezi ve bayilerine daha kolay erişim sağlayan haritada, adres ve telefon bilgisinin yanı sıra civardaki hastane, alışveriş merkezi, okul gibi önemli noktaların bulunduğu belirtildi.

‘Cep’imizi 2.5 yılda bir değiştiriyoruz

11 ilde yapılan bir araştırmaya göre, Türk insanının en sık yenilediği ürün cep telefonu oldu. Araştırma, son 1 yıl içerisinde 100 kişiden 50’sinin cep telefonu satın aldığını, tüketicilerin cep telefonlarını ortalama 2.5 yılda bir yenilediğini ortaya çıkardı.

Uluslararası pazar araştırma şirketi Millward Brown tarafından gerçekleştirilen “Ürün Yenileme Sıklığı Araştırması” sonuçlarına göre, Türk tüketicisinin en çok aldığı ve en sık değiştirdiği ürün cep telefonları oldu. 11 ilde yapılan araştırma, son 1 yıl içerisinde 100 kişiden 50’sinin cep telefonu satın aldığını, aynı zamanda tüketicilerin cep telefonlarını ortalama 2.5 yılda bir yenilediğini ortaya çıkardı. Araştırma ile Türkiye’de geçtiğimiz 1 yıl içerisinde her 10 kişiden 7’sinin cep telefonu, bilgisayar, televizyon, araba gibi ürün gruplarından herhangi birini satın aldığı belirlendi.

Televizyon ikinci sırada

Araştırmaya göre, en çok alınan ürün olan cep telefonunu sırasıyla televizyon, bilgisayar, buzdolabı ve çamaşır makinesi takip etti. Millward Brown Türkiye Genel Müdürü Betül Khan, cep telefonundan sonra en çok satın alınan ürün olan televizyonun 6 yılda bir değiştirildiğini ifade etti. Khan, araba ve bilgisayarın 3 yılda bir, çamaşır makinesi, buzdolabı ve bulaşık makinesinin ise 6 yıl aralıklarla değiştirildiğini belirtti.

5 kere yenileniyor

Araştırmada tüketicilere yöneltilen “Kullandığınız kaçıncı ürününüz” sorusunun yanıtlarına göre, cep telefonunu 5 kereden fazla yenileyenlerin oranı yüzde 40 oldu. En fazla yenilenen ürünler arasında telefondan sonra otomobil ve bilgisayar da ön sıralarda yer aldı. Bilgisayarlarını 5 kereden fazla yenileyen kişilerin oranının yüzde 27 çıktığını bildiren Khan, en az değiştirilen ürünlerin ise çamaşır makinesi ve buzdolabı olduğunu vurguladı. Khan, her ürün kategorisinde alım gösteren erkeklerin oranının kadınlara göre yüzde 60 ve üzerinde olduğunu ifade ederek, satın alımların bir çoğunu erkeklerin gerçekleştirdiğini söyledi.

EN ÇOK ERKEKLER ALIYOR

Cep telefonu alımında erkeklerin oranı yüzde 57 oldu. Erkeklerin en fazla alım gösterdikleri alanın ise yüzde 74 oranla otomobil olduğunu belirten Betül Khan, alımların yüzde 60’ını 26-45 yaş grubunun gerçekleştirdiğini vurguladı.

Haberin Devamı