Gazete Vatan Logo

Görüşmediği kıza 108 bin TL kaptırdı!

GAZİANTEP’te çalışan 25 yaşındaki memur M.K., sosyal medyadan tanıştığı ve hiç yüz yüze görüşmediği 23 yaşındaki Özlem S.G.’nin kendisini evlilik vaadiyle 108 bin 200 lira dolandırdığını öne sürerek, savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Görüşmediği kıza 108 bin TL kaptırdı!

Memur M.K. nasıl dolandırıldığını anlattı: Özlem S.G. ile Haziran’da internette tanıştım. Bana Kırıkhan Devlet Hastanesi 112 Acil’inde tıp teknisyeni olarak çalıştığını söyledi. Telefonla yazıştık. İş ciddiye bindi ve evlilik hayalleri olduğunu, güvenebileceği, ihanet etmeyecek, yalan söylemeyecek birini aradığını söyledi. Telefon alacağını belirterek 2 bin TL istedi. EFT ile gönderdim. Doğum gününde ‘parayı harcadım’ dedi, benden telefon istedi. 4 bin 200 TL’ye telefon alıp minibüsle gönderdim ancak ikinci el çıktığını belirtip sattığını söyledi. Yine telefon parası istedi ve Gaziantep’e gelen Süleyman adında biriyle gönderdim. Ailemle görüşmeye başladı ben de onun babası ve ağabeyi olduğunu söylediği kişilerle görüşmeye başladım. ‘Seni eşim olarak görüyorum’ diyordu. Babasından habersiz aldığını söylediği ev ve otomobil için 36 bin lira ödemesi gerektiğini söyledi. O paraları da Süleyman’la gönderdim. ‘Evleneceğiz yüzüğüm, küpem olsun’ diyerek, kredi ödeyeceği gibi bahanelerle para istedi ve 102 bin lirası nakit, toplam 108 bin 200 lira gönderdim. Onun için 60 bin liralık otomobilimi 52 bin liraya sattım. 35 bin lira da borç aldım. Şikayetçiyim.”

Haberin Devamı

M.K., Özlem Seda G.’nin kendisi dışında Adana’da bir kamu kurumunda çalışan başka bir kişiyi daha dolandırdığını da belirterek, “Özlem’in Facebook sayfasında U.E. adında birinin yazdığını gördüm. Özlem bana farklı U.E.’ye farklı bir soy isim kullanmış. Aynı anda hem beni hem de U.E.’yi dolandırmış. O da savcılığa giderek suç duyurusunda bulunacak” dedi.