Gazete Vatan Logo
Magazin Görme engelliler tasarladı Atlas Halı gerçeğe dönüştürecek

Görme engelliler tasarladı Atlas Halı gerçeğe dönüştürecek

Atlas Halı’nın hayata geçirdiği “Düşler Engelsiz” projesi için Mudanya'da buluşan görme engelli kadınlar hayallerindeki halıyı anlattı. Marka bu tasarımları birer halıya dönüştürme sözü verdi.

Atlas Halı’nın “Düşler Engelsiz” projesi, “Engelsiz Kadınlar” sloganıyla, “Dünya Kadınlar Günü”ne atfedilerek Mudanya’da, 165 yıllık bir tren istasyonundan otele dönüştürülen Montania Hotel’de düzenlenen bir toplantı ile tanıtıldı. Atlas Halı görme engelliler için özel üreteceği serinin tüm tasarımlarını bizzat görme engelliler tarafından yapılmasını amaçlıyor. Onlara hayallerindeki halı tasarımını özgürce anlatma fırsatı sunan Atlas Halı’nın “Düşler Engelsiz” projesi kapsamında, TURGED (Türkiye Görme Engelliler Derneği) ile işbirliği yaparak bir atölye çalışması düzenledi.

Atölye çalışmasında; Türkiye’nin en başarılı tasarımcılarından oluşan ekip, görme engellilerin düşlediklerine, yaratıcı fikirlerine hiçbir engel koymadı. Atlas Halı Tasarım Koordinatörü Özgür Uşaklıgil, Atlas Halı tasarım ekibinden Hakan Halaç ile Atlas Halı’nın işbirliği yaptığı ünlü endüstriyel tasarımcılardan Kunter Şekercioğlu, Erdem Akan, Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Sevim Arslan ve genç tasarımcılar ustalıklarını bu kez görme engellilerin anlatımlarını tasarıma dönüştürmek için kullandı. Atölye çalışmasında görme engelliler kendi dünyalarında rengin ve desenin olmayacağı ön yargısını kırdı.

Haberin Devamı

“Kadınların önündeki engeller artık kaldırılsın”

Atlas Halı Genel Müdürü Dr. Meriç Bebitoğlu, “Atlas Halı olarak, tüketici kitlemiz içinde kadınlara her zaman öncelik verdik. Talepleri özgün, farklı tasarım isteklerinin yanı sıra en yoğun istekleri; sağlıklı, hijyenik, renkleri bozulmayan ve temizlemesi kolay halılardı. Bu önemli taleplerini, kendi kendini temizleyerek ilk günkü gibi ışıl ışıl kalan; bakteri, mayt, küf barındırmadığı için son derece hijyenik nano halı dünya buluşumuzla karşıladık” dedi.

“Düşler Engelsiz” projesini 165 yıllık bir tren istasyonunda yer alan Montania Hotel’de hayata geçirmeyi tercih ettiklerini aktaran Bebitoğlu, “Varolduğumuzdan beri biz erkeklerle birlikte olan, kadınlarımızın değerlerini asla unutmayalım. Atlas Halı olarak, kadınların önündeki tüm engellerin kalkmasını, “Engelsiz Kadınlar”la dolu bir dünya diliyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı