Gazete Vatan Logo

Görme engelli bürokrat vekillik yolunda

2014 yılında “Yılın Bürokratı” seçilen Türkiye’nin ilk görme engelli üst düzey bürokratı Kenan Önalan Milletvekili Adayı olmak için istifa etti.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nda Bakanlık Müşaviri olarak görev yapan ve engellilerin sosyal yaşama katılımları noktasında "sarı kaldırımlar" başta olmak üzere bir dizi çalışmayla ismini duyuran Türkiye'nin ilk görme engelli üst düzey bürokratı Kenan Önalan, Haziran ayında yapılacak Milletvekilliği seçimleri için görevinden istifa etti.

ENGELLİLER İÇİN DEVRİM

7 yaşında görme engelli olan ancak hayata küsmeyerek bir başarı hikayesi yazan Kenan Önalan istifasını şöyle değerlendirdi; "Ülkemizde 2002 yılından buyana engelliler için devrim sayılabilecek nitelikte adımlar atıldı. Bu neresinden bakılırsa bakılsın devlet nezdinde bir zihniyet devrimiydi. Engellilere hizmet bir anlayış meselesi... Ve tabi bu anlayışın öncüsü Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti oldu. Bu anlayışın bir meyvesi olan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız da kurulduğu günden buyana geçen kısa süre içerisinde Sayın Bakanımız Ayşenur İslam Hanımefendinin öncülüğünde engellilerin yaşamlarına dokunan, onların her alanda tüm haklardan istifade etmelerini sağlayan çok sayıda çalışmaya imza attı. Bu çalışmaların bir parçası olmak, engellilere ve yaşantılarına olumlu etki edebilmek benim adıma da son derece gurur verici çalışmalar oldu.

Haberin Devamı

KENAN ÖNALAN KİMDİR?

1977 Malatya doğumlu olan Kenan Önalan, Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü'nünde lisans eğitimini tamamladı. Kanada ve ABD'de iletişim ve medya sektöründe çalışmalar yaptı.2009 yılında Başbakanlık Basın ve Halklaİlişkiler Müşaviri olarak göreve başladı. 2012 yılında Türkiye'de ilk görme engelli üst düzey bürokrat olarak üçlü kararname ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na Bakanlık Müşaviri olarak atandı. Görme Engelliler için Türkiye'de ilk kez "Sesli Betimleme Tekniği"ni başlattı. 2013 yılında GAP Gazeteciler Birliği tarafından "Yılın Müşaviri" seçildi. Kenan Önalan Bakanlık Müşavirliği'nin yanısıra halen Sesli Betimleme Derneği Başkanlığı görevlerini yürütmektedir.