Gazete Vatan Logo

Gönüllü gitmişti

Şehit olan Yarbay Melih Gülova, bir yıl önce tayininin çıktığı Şırnak’a kendi gitmek istemişti

BURSALI olan Piyade Yarbay 43 yaşındaki Melih Gülova, askerlik hayatında üçüncü kez doğu (şark) hizmetine gitti. Teğmenliğinde Ağrı’da görev yapmış, oradan Manisa’ya tayin olmuştu. Yüzbaşı rütbesindeyken ikinci kez doğu görevini Ağrı’da yaptı, ardından Balıkesir’e tayin edildi. Ardından da tekrar Manisa’ya tayini çıkan Yarbay Gülova, Celal Bayar Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde görev yapan 37 yaşındaki Asena Gülova ile 10 yıl önce evlendi. Çiftin mutlu birlikteliklerinden tek çocukları Naz doğdu.

Doğu’daki 3’üncü görevi

Bir yıl önce, Yarbay Melih Gülova’ya üçüncü doğu görevi çıktı. Şehit Yarbay Şırnak’ı ilk sırada tercih etti. İsteği uygun görülünce, iki yıl kalacağı Şırnak’ta, yaklaşık bir yıl önce göreve başladı. Eşi ve kızı ise Manisa’da kaldı. Yrd. Doç. Dr. Asena Gülova, eşinin şehit olduğunu önceki gece, hafta sonu tatilini geçirmek için kızı Naz’la birlikte gittiği, Foça’daki askeri kampta öğrendi. Acı haberi alınca baygınlık geçiren Asena Gülova, Foça Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

KÜÇÜK NAZ BİLMİYOR

5.5 yaşındaki Naz’a, babasının şehit olduğu söylenmedi. Yarbay’ın canı gibi sevdiği kızı Naz’a babasının şehit olduğunun ne zaman ve nasıl söyleneceğine psikologların görüşü doğrultusunda karar verilecek.

Haberin Devamı