Gazete Vatan Logo

Gökyüzündeki çılgın memurlar

30 Ağustos Zafer Bayramı'nda bir ilke imza atan Gökyüzü Bandosu'ndaki müzisyen memurlar sıra dışı şovlarının devam edeceğini söylüyor.

Gökyüzündeki çılgın memurlar

Beylikdüzü Belediyesi 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarında Gökyüzü Bandosu ile bir ilke imza attı. Bayram kutlamalarının iptal edilmesi üzerine, "Yerde değil, gökte de kutlarız" diyen ekip kutlamalardan önce sosyal medyada da büyük ilgi gördü. Zaten verdikleri konseri de kutlamalara katılan 20 binin üzerinde kişi izledi. Uzun bir süre Kültür Müdürlüğü yapan ve şimdilerde Beylikdüzü Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürü olarak görev alan Taner Çetin, Gökyüzü Bandosu'nun yaratıcılarından. 20 bandocudan oluşan ekip 20 metre yüksekliğe çıkarak izleyenlere hem görsel bir şölen yaşattı hem de sıra dışı bir şova imza attı. Beylikdüzü Kent Orkestrası’nı kurmaya çalışan ekip ilk halk konserini de bu şekilde vermiş oldu. Havada konser veren 20 kişinin tümü konservatuar eğitimi almış, profesyonel müzisyenler. Ekip üyeleri aslında Beylikdüzü Kent Orkestrası olarak, kendilerine verilen Gökyüzü Bandosu ismini de sundukları şovdan dolayı benimsediklerini ve bu ismin de çok hoşlarına gittiklerini söylüyor. Müzisyenler yaptıkları bu yeni ve farklı girişimle klasik memur algısını kırdıklarını da kabul ediyor. Gökyüzü Bandosu'nun yaratıcısı Taner Çetin bu duruma şöyle açıklık getiriyor; "Normal şartlarda sakallı, kot pantolonlu, memur bulmak çok zordur. Ama ben hayatım boyunca çılgınca projeler yapmayı çok sevdim. Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, bayram için farklı bir şey istediğini söyleyince onun çılgın bir şey istediğini hissettik. Biz de kafa yorduk. Bizler sanatçıyız ama o kadar da ince ruhlu değiliz. Çünkü bizler daha çok çılgınız. Klasik memur algısını da kırdık böylece" diyor.

Haberin Devamı

Havadaki şovdan sonra belediyeye 200 bin bandocu başvurdu.

Bizler hem sanatçıyız hem de ince ruhlu değiliz. Daha çok çılgınız. Klasik memur algısını kırdık.

Hedef 50 kişi ile gökyüzünde şov

Gökyüzü Bandosu için dört aylık bir çalışma ve arşiv taramasından geçtiklerini söyleyen Taner Çetin, "Havada müzik yapan ilk müzisyenler olduk. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatı olsun” diyor. Havada 20 metre yüksekliğe kadar çıkan memurlar ilk başta bu durumdan korktuklarını ama sonrasında alıştıklarını söylüyor. Beylikdüzü Belediyesi Kent Orkestrası Şefi Orkun Gündoğdu, Bando'nun havada yönetirkenki enerjisi ve şovuyla dikkat çeken isimlerin başında geliyor. Gündoğdu, "Havaya ilk çıktığımızda çok korktuk, hatta bacaklarımızın bağı çözüldü. Ama ikinci çıkışımızda duruma alıştık. Şimdi bir saat havada konser verebiliriz" diyor. Ancak Gündoğdu, Gökyüzü Bandosu bu sıra dışı gösterilerini hemen tüketmeyi düşünmüyor. Sadece nadiren ve özel gösterilerde yer alacaklarını belirtiyor. Taner Çetin, "Çok projelerimiz var, devamı gelecek. Ama Gökyüzü Bandosu ile çok sık gösteri yapmayacağız" diyor. Yapılan bu gösteri sonrası Beylikdüzü Belediyesi’nin Eylül itibariyle gönüllü bandocular almaya başlaması üzerine ise 200 binin üzerine başvuru olduğunu söyleyen Çetin, " Bir dahaki sefere havaya 20 kişiyle değil 50 kişiyle çıkmayı hedefliyoruz" diyor.

Haberin Devamı