Gazete Vatan Logo

Göktepe’ye hüzünlü anma

Gazeteci Metin Göktepe katledilişinin 15. yıldönümünde kabri başında anıldı

Metin Göktepe için düzenlenen anma törenine EMEP Genel Başkanı Levent Tüzel, Göktepe’nin annesi Fadime Göktepe, yakınları ve arkadaşları katıldı. Anma için Atışalanı’nda bir araya gelen Evrensel gazetesi çalışanları, buradan Kemer Mezarlığına yürüdü. Yürüyüş sırasında “Metinler ölmez, Evrensel susmaz”, “İnadına hepimiz birer metiniz” sloganları atıldı.

Anma töreninde konuşan Tüzel, “Göktepe’nin davası görülmüştür. Fakat asıl sorumlular yargılanmamıştır. Yine asıl sorumluların yargılanmadığı Hrant Dink ve Musa Anter cinayetlerinde de bunu gördük. Bu cinayetlerin aydınlatılması için mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

Anneden aşure

Anmada konuşan Göktepe’nin annesi Fadime Göktepe ise törene katılanlara “Gençleri gördükçe Metin’i hatırlıyorum. Hepiniz, onu unutmadığınız ve mücadelesini sürdürdüğünüzü için benim için birer Metin Göktepe’siniz” diye seslendi.
Toplumsal Bellek Platformu’ndan Gül Erdost’un da bir konuşma yaptığı anmada Göktepe’nin Esenler’de birlikte çalıştığı arkadaşı Ali Naki Kaftancıoğlu’nun Göktepe’ye atfen yazdığı mektup okundu. Konuşmaların ardından Göktepe’nin yeni yapılan anıt mezarına çakıl taşları bırakıldı. Daha sonra Metin Göktepe’nin annesi Fadime Göktepe’nin aşure dağıtmasıyla tören sona erdi.
1996 yılında bir gösteriyi izlerken gözaltına alınan gazeteci Metin Göktepe, polislerden tarafından dövülerek öldürülmüştü. Polisler çeşitli hapis cezalarına çarptırılmıştı.

Haberin Devamı