Gazete Vatan Logo

Göçebe hayatı

Ankara'da iki kata çıkarılan kiralardan yakınan ve ev tutamayan vekiller misafirhanelere yerleşti. Öğretmenevi ile Polisevi de gözde

Devlet Bakanı Mehmet Aydın ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım Polisevi'nde, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan Maliye Evi'nde kalıyor

Milletvekillerinin yüzde 80'den fazlasının yenilenmesi, çeşitli illerden seçilip başkente gelen milletvekilleri için barınma sorunu yarattı. Aralarında bakanların da bulunduğu çok sayıda milletvekili barınma sorununa geçici çözümler buldu. Milletvekilleri oda fiyatlarının yüksekliği nedeniyle otellere yerleşmek yerine düşük bedeller ödeyerek kalabildikleri kamu kuruluşlarının misafirhanelerini ve eş-dost-akraba evlerini tercih etti.
550 milletvekilinden 63'ü geçen dönemde milletvekili oldukları için henüz milletvekili lojmanlarında ikamet etmeyi sürdürüyor. Bir yandan kendilerine ev arayan bu milletvekillerinin yanı sıra, CHP lideri Deniz Baykal başta olmak üzere geçen dönem parlamentoda olmasa bile Ankara'da yaşayan ve ev sorunu bulunmayan milletvekilleri de rahat.

BAKANLARDAN RİCA
AKP'nin seçimlerden hemen sonra milletvekili lojmanlarını satacağını açıklaması üzerine kendilerine ev arayan bakan ve milletvekilleri, misafirhanesi bulunan kurumların bağlı olduğu bakanlardan ricacı oldular. Bakanlar da hem AKP'li hem CHP'li vekillere konaklama imkanı sağladılar.

Polisevi'nde kalan Denizli AKP Milletvekili Ümmet Kandoğan Balgat ve Dikmen civarında kiralık daire aradığını belirtti. Kandoğan "4 gündür arıyoruz, istediğimiz gibi bir ev bulamadık. Milletvekili rozetini falan yakamızdan çıkarttık. Sıradan bir daireye talip oluyoruz, milletvekili olduğumuz anlaşılınca fiyatı neredeyse ikiye katlıyor" dedi.

CHP'li Mehmet Boztaş ev bulamamaktan şikayet ederken, CHP Adıyaman Milletvekili Şevket Gürsoy "550 milletvekiline lojmanı çok görüyorlar. Herkes siyasetçiyi rezil etmek istiyor" diye lojman satış kararından yakınıyor.

BAKAN DA GÖÇEBE
25 bakandan 18'i, geçen dönem de milletvekili oldukları veya zaten Ankara'da yaşadıkları için ikametgah sıkıntısı çekmiyor. Ancak 7 bakan barınma sorunu çekiyor. Devlet Bakanı Mehmet Aydın ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Polisevi'nde kalıyor, izmir'de yaşayan Aydın, üniversitede okuyan çocukları nedeniyle şimdilik ailesini Ankara'ya getirmeyi düşünmüyor. Maliye Bakanı Kemal Unakıtan şanslı, Maliye Evi'nde kalıyor. Tarım ve Köyiş-leri Bakanı Sami Güçlü Ankara'da yaşayan ablasının, Turizm Bakanı Güldal Akşit ise ANAP'lı babası Galip Demirel'de kalıyor.

Haberin Devamı