Gazete Vatan Logo

Gizli tanıklara ilk iddianame

İfadeleriyle birçok ismin aylarca tutuklanmasına neden olan gizli tanıklar hakkında ilk kez “terör örgütüne üye olmak”, dahil üç suçlamayla iddianame hazırlandı

Gizli tanıklara ilk iddianame

Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığı 6 yıl önce İlhan Cihaner ile 12 kişinin tutuklanmasına neden olan dönemin İliç Cumhuriyet Savcısı gizli tanık “Efe” ve “Munzur” kod adlı Serkan Zirek hakkında hazırlandığı iddianamede sanıkların terör örgütüne üye olmak, yalancı tanıklık ve kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak suçlamasıyla 35 yıla kadar hapis istemiyle yargılanmasını istedi.

Ergenekon’un ilk tanığı

İliç Cumhuriyet Savcısı olan Bozkurt, Ergenekon savcılarına gizli tanık “Efe” kod adıyla ifade vermiş ve Erzincan’daki Ergenekon davasının açılmasına neden olmuştu. Açılan davada Emekli Kurmay Albay Dursun Çiçek tarafından hazırlandığı ileri sürülen İrtica ile Mücadele Eylem Planını uyguladıkları iddiasıyla Orgeneral Saldıray Berk, Başsavcı İlhan Cihaner, MİT Bölge Müdürü Ş.D., Eskişehir İl Jandarma Komutanı Albay R.G.’nin de aralarında bulunduğu 14 kişi tutuklandı. Dursun Çiçek, avukat kızı İrem Çiçek aracılığıyla gizli tanık “Efe” hakkında şikayetçi olmuş,.Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığı nın başlattığı soruşturma kapsamında Bozkurt Ankara’da gözaltına alınmıştı. Savcılık 5 saat ifadesini aldığı Bozkurt’un ‘yalancı gizli tanıklık ve hürriyeti tahdit’ suçlamasıyla tutuklamasını isteyerek mahkemeye sevk etmiş, ancak mahkeme adli kontrol tedbirleri uygulanma şartıyla serbest bırakmıştı.

Haberin Devamı

Meslekten atılmıştı

Ergenekon Davası’nda “Gizli Tanık Efe” olarak ifade veren Bayram Bozkurt’un bir süre sonra görevinden ayrıldığı ve gizli tanık koruma kanunu çerçevesinde kimliği değiştirilerek savcı olarak görev yaptığı ortaya çıkmıştı. Bozkurt, daha sonra meslekten ihraç edilmişti.