Gazete Vatan Logo

Girişimciye ABD kapılarını açıyor!

Dünyanın en başarılı kuluçka merkezlerinden Chicago 1871’de ofis açan İTÜ ARI Teknokent, teknoloji üreten firmaları yurt dışına taşımak için sadece bu yıl 1.8 milyon TL harcayarak girişimcileri destekleyecek.

Girişimciye ABD kapılarını açıyor!

Türkiye’nin en gelişmiş teknoparkları arasında yer alan İTÜ ARI Teknokent, Türkiye’deki teknoloji girişimcilerini uluslararası pazarlarla buluşturmaya hazırlanıyor. Dünyanın en başarılı kuluçka merkezlerinden Chicago 1871’de ofis açan İTÜ ARI Teknokent, teknoloji üreten yenilikçi firmaları yurt dışına taşımak için sadece bu yıl 1.8 milyon TL harcayarak, girişimci firmaların yeni iş ortaklıkları kurmalarını destekleyecek. Böylece Türkiye’den çıkan girişimci teknoloji firmaları Amerika pazarının ve uluslararası yatırım almanın kapısını aralayacak.

Destek eli sunuyoruz

İTÜ ARI Teknokent Genel Müdürü Kenan Çolpan, “Chicago 1871’te ofis açmak oldukça zor. Uzun bir süredir dahil olduğumuz bu süreci başarıyla tamamlayarak ofisimizi açtık. Türk teknoloji girişimcilerine rekabetin üst düzey yaşandığı ancak vaat ettikleriyle eşsiz imkanlar sunan Amerika’da bir destek eli sunuyoruz. Girişimcilerimizin bu eli tutarak Türkiye’den çıkan uluslararası bir marka olmalarına olanak tanıyacak olmak bize gurur veriyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

2 yıllık süreçten geçip merkeze kabul edildi

İTÜ ARI Teknokent’in ofisini açtığı Chicago 1871, Amerika’nın önde gelen donanım, nanoteknoloji, biyoteknoloji ve robotik girişimcilerine en sahipliği yaparken, Northwestern, Chicago ve Illinois Üniversiteleri ve dünyaca ünlü Techstars kuluçka merkezlerine ve iş geliştirme ofislerine de ev sahipliği yapıyor.

Chicago 1871’in en büyük özelliklerinden biri ekosistemine alacağı kurumları uzun bir süreç içerisinde farklı değerlendirme kriterlerine göre incelemesi ve sonrasında kabul etmesi. Merkez, kabul ettiği kurumlara eğitim, uluslararası yatırımcıyla buluşma, mentorluk ve danışmanlık hizmetleri, dünya genelinde panel ve konferanslara katılım, ofis ve konferans salon kullanımları gibi avantajlar sağlıyor.

İTÜ ARI Teknokent, yaklaşık 2 yıldır söz konusu değerlendirme sürecinden geçerek merkeze kabul edildi.