Gazete Vatan Logo

Girişimciliği yaymak için vites büyüttüler

Geleceğin Gücü Girişimciler ‘G3 Forum’ Kayseri’de yapıldı. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, G3’ü Anadolu’ya yayarak girişimciliğin artması için vites büyüttüklerini söyledi.

Geleceğin Gücü Girişimciler ‘G3 Forum’, Anadolu’ya açıldı. Türk iş dünyasının önde gelen isimlerini, girişimci adaylarını, öğrencileri ve sivil toplum temsilcilerini bir araya getiren G3 Forum’un Anadolu’daki ilk durağı Kayseri oldu. ‘Yırtıcı Fikirler’ temasıyla düzenlenen etkinlikte girişimci ve girişimci adayları 10 kişilik gruplar halinde Gülden Yılmaz, Ali Sabancı, Evrim Aras, Murat Kolbaşı, Sinan Öncel ve Elif Çoban gibi alanlarında uzman 60 kişilik mentor grubuyla yuvarlak masalarda bir araya gelip deneyimlerinden yararlanma imkanı buldular.
G3 Platformu Başkanı Gülden Yılmaz, 4 yılda 3 bin 400 girişimci ve girişimci adayı ile buluştuklarını söyledi. Anadolu’nun ücra köşesindeki fikirlerin doğru şekilde ortaya çıkmasını istediklerini aktaran Gülden Yılmaz, “G3 Forum’u bu yıl 4 bölgede 4 şehirde, gelecek yıldan itibaren 7 bölgede 7 şehirde gerçekleştireceğiz. Amacımız onların fikirlerini doğru yönlendirip kendilerine, çevrelerine ve ülkemize ekonomik güç olarak katkı sağlamasına yardımcı olmak” dedi. TOBB Başkanı Rifart Hisarcıklıoğlu ise, “Bugün burada yeni bir adım atıyoruz. Girişimciliğin yayılması noktasında vites büyütüyoruz” diye konuştu.
Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ali Sabancı ise “İnsanlar eşit doğuyor eşit ölüyor” diyorlar ama insanlar eşit doğmuyor, ben altın kaşıkla doğdum, ama önemli olan doğduğundan ölene kadar ne iz bırakacağımız” dedi.
Başarılı bir şirket olmanın gerekliliklerinden bahseden Sabancı, “Tüketiciyi iyi anlayarak, yaşam kalitesini artıran,üretirken itibarından ödün vermeden, sürdürülebilir kârlılığı yakalamaktan geçer. Yani kısaca iyi şirket olmanın yolu temiz ticaretten geçer” değerlendrirmesini yaptı.

Haberin Devamı