Gazete Vatan Logo

Gerilimden uzak durdum

DP’DEN milletvekili aday adayı olan İstanbul eski İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Balıbey, eşi Handan Balıbey’le bir basın toplantısı yaptı.

DP’DEN milletvekili aday adayı olan İstanbul eski İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Balıbey, eşi Handan Balıbey’le bir basın toplantısı yaptı. İstanbul 3. Bölge’den aday adayı olan Balıbey, “6 bakan, 4 vali ve 4 başbakan ile çalıştım. Bu süreçte gerilimlerden uzak durarak devlet menfaatlerini gözettim. 10 yıllık görevimde soruşturma da yaşadım ama her hükümetle anlaştım çünkü amacım hizmet etmekti” dedi.

Yozgat İl Milli Eğitim Müdürlüğü’den İstanbul’a 10 yıl önce geldiğini söyleyen Balıbey, şöyle konuştu: “İstanbul’a Milli Eğitim Müdürü olmamı o dönemin DYP İl Başkanı Celal Adan istemiş. Eğitim camiasında ’iyi bir müdüre ihtiyaç var’ diye araştırma yapmış ve benim adım ortaya çıkmış. Sonra İstanbul’a Milli Eğitim Müdürü oldum. Müdür olmamdan sonra bir partili bir ihaleyle ilgili yardım istedi. Adan’a giderek ’Ben bu işlere girmem, beni alın’ deyince tepkisi çok hoşuma gitti. Adan ’İşte bu yüzden seni istedik. Böyle devam et hocam’ dedi. Bu yüzden kimse bana bu sebepten dolayı gelemedi. Başka partilerden de ’Sizi aramızda görmek’ isteriz sözleri geldi ancak teklif DP’den gelince kabul ettim.”

’Amma kılıbık adamsın’

Balıbey, il müdürlüğünden alınışının öyküsünü ise şöyle anlatıyor: “Geçen yıl Nisan ayında Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik beni aradı. ‘Seni Ankara’da görmek istiyoruz, genel müdür olarak düşünüyoruz, ne düşünürsün’ dedi. Ben de eşime danışmam gerek deyince ’Sen de amma kılıbık adamsın’ diye espirili cevap verdi. Daha sonra kendisine düşünmediğimi söyledim. Temmuz ayına gelindi ve Sayın Çelik beni tekrar aradı: ’Hocam seni Ankara’da istiyorum, kesin kararım’ deyince Ankara’ya gittik”.

Haberin Devamı