Gazete Vatan Logo

Genelkurmay Başkanı'nda o yorumlara ilk tepki!

30 Ağustos resepsiyonunda eşinin başını örtmesiyle ilgili yorumları takmadıklarını belirten Orgeneral Akar “Sırtında şal vardı. Biraz serindi. Üstüne aldı. Kuran okunurken de şalını başına götürdü. Bu bir refleks. İnanç konusu Allah ile kul arasındadır” dedi.

Genelkurmay Başkanı'nda o yorumlara ilk tepki!

Milliyet'ten Serpil Çevikcan'ın köşesine taşıdığı bilgilere göre; Kurban Bayramı tatilinin 10 güne uzaması, Meclis’in tatilde olması nedeniyle Ankara olağan yoğunluğunun gerisinde.

Siyasi kulisler, açıklamalar ve tartışmalar bu süreçte resepsiyonlarda yaşanıyor.

30 Ağustos nedeniyle Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde verilen resepsiyon birçok boyutuyla tartışıldı. Bunlardan ikisi özellikle dikkat çekiciydi. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın eşi Şule Akar’ın Kuran tilaveti sırasında başını örttüğü görüntü.

Önceki akşam da Adli Yıl Açılışı nedeniyle Yargıtay’ın TBMM Havuzlu Bahçe’de düzenlediği resepsiyon vardı.

Başbakan Binali Yıldırım, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, yüksek yargı kurumlarının başkanları ve Bakanlar Kurulu üyelerinin katıldığı resepsiyon hareketliydi.

Özelde Almanya, genelde Avrupa ile yaşanan kriz, Arakan Müslümanları’na yönelik uygulamalar ve kuzey Irak’taki referandum Başbakan ve kabine üyelerine yöneltilen soruların ana başlıklarıydı.

Haberin Devamı

Resepsiyonda Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile sohbet olanağı buldum.

30 Ağustos resepsiyonda TSK’nın yeniden yapılandırılması ve TSK-medya ilişkileri konusundaki planlarına ilişkin sohbet ettiğimiz Orgeneral Akar’a, kimi çevrelerin sert eleştirilerine neden olan eşinin başını örtmesi konusunu sorma olanağı bulduk. Orgeneral Akar, son dönemde kamuoyuna yansıyan namaz kılma fotoğraflarıyla da gündeme gelmişti.

Akar’la aramızda şu sohbet geçti:

Akar: Bu bir refleks

- 30 Ağustos resepsiyonunda başını örtmesi ile ilgili yapılan yorumlar hanımefendiyi etkiledi mi, nasıl değerlendirdiniz?

Yorumları o da takmadı, ben de takmadım. Sırtında şal vardı. Biraz serindi. Hemen üstüne aldı. Kuran’ı Kerim okunurken de şalını başına götürdü. Bu bir refleks. İnanç konusu Allah ile kul arasındadır. Ama olayı nerelere getirdiler. Ta laikliğe kadar hatta Atatürk’e kadar. Dur, yavaş, bu kadar da ileri gitme. Ne alakası var!

‘Sen, ben, o yok’

- Bayramda yine askerlerimizi ziyaret ettiniz. İzlenimleriniz neler?

Haberin Devamı

Askerlerin moralini, motivasyonunu çok iyi gördüm. Kendilerine güvenleri tam. Sen, ben, o yok. Biz 80 milyon bir bütünüz. Asker olarak, öbürü yargıç olarak, siz gazeteci olarak hepimiz bu millet için çalışıyoruz. İşte böyle olmalıyız.

Namazda telefon önlemi

- Asker, bayram sabahı zirvede namaz kılıyordu, çok etkileyici görüntülerdi...

Evet... Benimle ilgili olarak da bu sefer cep telefonunu yasakladık. (Şanlıurfa’da bayram sabahı kıldığı namazı kastederek) Ben namaz kılarken benim iradem dışımda görüntülerim çekiliyor. Sonra da ‘neden bunun reklamını yapıyorsunuz’ diye eleştiriler geliyor. Bu sefer tedbirimizi aldık. Hatta imam çok beyefendi bir insandı. Cep telefonunu uzatıp beraber fotoğraf isteyince, ‘biz çekelim’ dedik, biz çektik. Sonra karta bastırarak kendisine ulaştırdık.