Gazete Vatan Logo

Gençlik Köprüsü Projesi Antalya’da gerçekleştirildi

Namık Kemal Üniversitesi  İnovatif Medya Topluluğu Başkanı Ferit Ömeroğlu koordinatörlüğünde, Murat Anakan,Büşra Dura, İlgi Elibol tarafından gerçekleştirilen proje Antalya’da çeşitli lise ve kolejlerde devam etti.

Namık Kemal Üniversitesi Öğrencileri, üniversite hazırlık öğrencilerine sosyal farkındalık seminerlerine gitti. Proje, İstanbul’daki gibi Antalya’da da ilgi ve coşkuyla sonuçlandı. Üniversite hazırlık öğrencileri sınav maratonu öncesinde hem motivasyon anlamında kendilerine bir şeyler katarken hem de üniversite yıllarına yönelik, kariyer ve başarıya yönelik üniversite öğrencilerinden brifing aldılar. Gençlik Köprüsü projesinin Antalya ayağında Akdeniz Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Memduh Sami Taner ve Growchem Kimya Üretim ve Arge Müdürü Ömer Manap’ta öğrencilerle buluşarak gençlere verdikleri önemi ve onların hayallerine ulaşmaması için hiçbir sebep olmadığını anlatan sunum gerçekleştirdiler.

TAMPF Genel Sekreteri Burak Ünaldı canlı bağlanarak, “ Çiçekler kimseyle rekabet etmez. Sadece açar. Sizlerde sadece açmaya bakın. “ diyerek gençlere ilham kaynağı oldu.

Canlı bağlantılar ve müzik dinletileriyle öğrencilerin ilgisini ve coşkusunu arttıran projeye ünlü isimlerden de destek geldi.

Galatasaray’ın ve Milli Takımın efsane isimlerinden Eski Futbolcu şu anda Teknik Direktör Arif Erdem telefonla bağlanarak, “ gençlerin hedeflerine ulaşmaması için hiçbir engel olmadığını yeter ki azimle, kararlılıkla yollarında devam etsinler. “ dedi. Bir öğrencinin, “ Hocam, Galatasaray’ın sizin dönemdeki ruhunu nasıl yakalamıştınız. O ruh nasıl geri gelir ? “ sorusuna, “ Bir masaya 4 kişi oturuyorsunuz. Ruh çağırıyorsunuz ve geliyor. “ diye esprili bir şekilde yanıt vermesi salonda coşkuya ve kahkahaya yol açtı.

İşte Benim Stilim yarışmasında jüri üyeliği yapan ünlü moda tasarımcısı İvana Sert yoğun programına rağmen telefonla bağlanarak, “ En büyük sermaye eğitimdir. Sizlere verebileceğim en önemli tavsiye de eğitiminize olan bağlılığınız olur. Farklı bir dilin önemini unutmayın. 2. Bir yabancı dilinizin olması için çok çalışın.” Dedi.

Proje Koordinatörü Ferit Ömeroğlu ise açıklamalarında, “Sevgi temelli umuda yolculuk olarak tasvir ettiğimiz Gençlik Köprüsü projemiz giderek büyüyor. Değer üretme yolunda İstanbul ve Antalya’da pek çok lisede yüzlerce öğrenci arkadaşla buluştuk. Hedefleri ve hayalleri noktasında imkanlarımız ölçüsünde onlara ilham olmaya gittik. 1 insana dokunabilmenin dünyayı değiştirmeye yetecek önemde olduğunu bilerek çıktığımız yolda emin adımlarla ilerliyoruz. Bu yolculukta bizlere destek olan herkese çok teşekkür ederiz. Antalya seyahatimiz için sponsor olan Pamukkale Turizm’e ve Uçak Restoran’a da şükranlarımı sunarım. “ dedi.


Haberin Devamı