Gazete Vatan Logo

Gelir ve kâr rekoru kırdı!

Müşteriye odaklanan Avea, ilk çeyrekte gelir ve kârlılıkta Avea’ya rekor getirdi. Gelir yüzde 22’lik artışla 1 milyar 166 milyon TL olurken Avea’nın EBITDA’sı yüzde 95’lik artışla 212 milyon TL’ye ulaştı.

Gelir ve kâr rekoru kırdı!

Müşteri odaklı çalışmalara ağırlık veren Avea, gelirini bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 22 artırarak 1 milyar 166 milyon TL’lik rekor bir seviyeye yükseltti. Bir diğer rekoru da EBITDA’da kıran Avea’nın EBITDA’sı ise yüzde 95’lik artışla 212 milyon TL’ye ulaştı. 1 milyar 166 milyon TL’lik gelir “en yüksek çeyrek geliri”; 212 milyon TL’ye ulaşan EBITDA ise “en yüksek birinci çeyrek EBITDA’sı” oldu. Son çeyrekte 316 milyon TL data gelirine ulaşan Avea, data gelirlerinde de yıllık yüzde 56 büyüme kaydetti. Avea ayrıca yüzde 59’a çıkarttı.

2014’ü 1.8 milyon yeni müşteri ile kapatan Avea, 2015’in ilk çeyrek döneminde 310 bin yeni müşteri kazanarak toplam müşteri sayısını 16.6 milyona yükseltti.

‘Geleceği şekillendireceğiz’

İlk çeyrek sonuçlarını değerlendiren Türk Telekom Grubu Bireysel İş Birimi CEO’su Erkan Akdemir, şöyle konuştu: “Faaliyetlerimizde verimlilik ve istikrara odaklanan bir anlayışı gözetiyoruz. Yaptığımız doğru yatırımlar ve sunduğumuz ayrıcalıklı tekliflerle güçlendirdiğimiz müşteri odaklı yaklaşımız, 2015 yılının ilk çeyreğinde de gelir ve karlılık rekorunu beraberinde getirdi. Elde ettiğimiz bu başarılı sonuçlar, ekosistemimizin, sektörün ve müşterilerimizin bize duyduğu güvenin bir göstergesidir. Önümüzdeki dönemde Türk Telekom Grubu’nun entegrasyondan gelen gücünü de arkamıza alarak, Türkiye’nin teknolojik geleceğini biz şekillendireceğiz. Trk Telekom Grubu’nun sahip olduğu güçle, farklı iş kollarında edindiğimiz tecrübelerle ve sunduğumuz hizmet çeşitliliğiyle, önümüzdeki dönemde müşterilerimizin dijital yaşama dair tüm ihtiyaçlarını tek bir noktadan, herkese uygun tekliflerle karşılamak için çalışacağız.”

Haberin Devamı

En yüksek çeyrek geliri

Avea’nın 2015 yılının ilk çeyreğine ait verileri şöyle:

- Gelir 1 milyar 166 milyon TL

- EBITDA 212 milyon TL

- Data geliri 316 milyon TL

- Müşteri sayısı 16.6 milyon

- Müşteri başı aylık gelir 22.1 TL