Gazete Vatan Logo

Geleceğin yıldızları sahne aldı

19’uncusu düzenlenen Uluslararası Antalya Piyano Festivali Akademisi Genç Yetenekler Piyano Yarışması’nın kazananları, ‘Ustalık’ sınıfına geçmeye hak kazandı.

Geleceğin yıldızları sahne aldı

19. Uluslararası Antalya Piyano Festivali, 2 günlük maratonla Uluslararası Antalya Piyano Festivali Akademisi Genç Yetenekler Piyano Yarışması’na da sahne oldu. Organizasyon, dünyaca ünlü sanatçıların müzikseverlerle buluşmasının yanında genç yeteneklerin desteklenmesi noktasında da çok önemli görev üstleniyor. Festivalin Sanat Yönetmeni Gürer Aykal başkanlığındaki jüri üyeleri, Türkiye’nin genç piyanistleri ile buluşarak müzikle dolu 2 gün geçirdi. Her biri birbirinden yetenekli gençler, dünyaca ünlü müzisyenlerle aynı sahneyi paylaşabilmek için büyük bir konsantrasyonla piyanonun tuşlarına hayat verdi.

7-10, 11-14 ve 14-19 Yaş olmak üzere 3 farklı kategoride yarışmaya katılan gençler, her kategorinin birincilerinin belirlenmesiyle büyük konsere hazırlandı. Kategori birincilerinin solist olarak yer aldığı, şef Gürer Aykal yönetimindeki Antalya Devlet Senfoni Orkestrası konseri, Antalya Kültür Merkezi’nde sanatseverle buluştu.