Gazete Vatan Logo

Geleceğin Yıldızları’na büyük ödül

Geleceğin Yıldızları, bu yıl üçüncüsünü gerçekleştirdiği PKU Yaz Kampı projesiyle “Dünyada Yılın En İlham Verici” projesi seçildi.

1989 yılından bu yana 5-17 yaş grubundaki 69 ülkeden çocuklara ve gençlere yönelik uluslararası standarlarda kamplar ve okul-dışı eğitim programları düzenleyen Geleceğin Yıldızları, kurumsal sosyal sorumluluk projelerinde gösterdiği başarıyla da adından sıkça söz ettiriyor. Geçtiğimiz yaz Uludağ’da üçüncüsü düzenlenen ve Türkiye’nin çeşitli illerinden 9-17 yaş arasındaki yaklaşık 125 Fenilketonürili (PKU’lu) çocuğu bir araya getiren PKU Yaz Kampı, Danone ülkelerinden sunulan 54 proje arasında “Dünyada Yılın En İlham Verici Projesi” seçilerek Dan’awards 2016 ödülüne layık görüldü.

Sosyal sorumluluk projelerinde partner ve sürdürülebilirlik önemli!

Kamp kültürü yaz aylarında hiç şüphesiz çocukların ve gençlerin sosyal ve fiziksel gelişimine büyük katkı sağlıyor. Özellikle şirketlerin kurumsal sosyal sorumluluk projesi kapsamında gerçekleştirdiği eğitici kamp faaliyetleri, bir tomurcuğun filizlenip yeşermesi kadar değerli… Şirketlerin ise bu noktada sürdürülebilir bir sosyal sorumluluk projesi oluşturmak için deneyimli bir partnere ihtiyacı var! Geleceğin Yıldızları bu konuda kurumlara hedefleri doğrultusunda ölçülebilir ve etkisi yüksek projelerle partnerlik yapıyor.

Haberin Devamı

Geliştirdikleri kurumsal sosyal sorumluluk projeleriyle her zaman farkındalık yaratmayı hedeflediklerini söyleyen Geleceğin Yıldızları Genel Müdürü Osman Gözet, “Geleceğimiz olan çocuklarımızın eğitimine ve sosyo-kültürel gelişimine katkıda bulunmak gerekli ve çok değerli. Sosyal sorumluluk projelerinde kurumların ‘partnerimizle iyi ki bu projeyi yapıyoruz, amaca yönelik yönetilip fayda ve etkisi ölçümlenip sunuluyor’ söylemi çok önemli. 27 yılı aşkın bir süredir gerçekleştirdiğimiz projeleri daima bu yaklaşımla hayata geçirdik’’ dedi. Sözlerine kurumlara yaptığı önerilerle devam eden Osman Gözet, projenin vizyoner bir partner ve STK ile geliştirilmesinin ve yönetilmesinin büyük önem taşıdığının altını çizdi.