Gazete Vatan Logo

Gel de ağlama

Komşularının verdiği yol parası ile askere giden şehit o kadar fakirdi ki ailesini belediye giydirdi!

Serdar, komşularının verdiği yol parasıyla askere gitti. Çavuş oldu takdir aldı. Van'da şehit düştü. Yoksul ailesinin, cenaze töreninde giyeceği gömleği bile yoktu. Aileyi belediye tepeden tırnağa giydirdi.

Van’da taciz ateşiyle şehit olan Jandarma Komando Er Serdar Yeşilyurt’un dramı, ‘Niye hep yoksullar ölüyor’ diye isyan ettirdi. Serdar’ın ailesi öyle fakirdi ki, oğullarının cenaze töreninde giyecekleri kıyafetleri bile yoktu. Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, başsağılığı için geldiğinde ailenin halini görünce içi acıdı. Özgan, şehit ailesine yaptığı yardımı VATAN’a anlattı: “Biriketlerden yapılmış iki göz derme çatma evlerini görünce içim acıdı. Bu aile 15 yıl önce Saimbey ilçesinin Karaköyü’nden göç etmiş. Şehit babası o zamandan beri oradaki bir portakal bahçesinin bekçiliğini yapıyor. Sağlık sorunları da var. Daha iki gün önce çıkmış hastaneden. Ailenin yoksulluğnu görünce dayanamadım. Özel Kalem Müdürüm Burak Bey’e talimat verdim. Aile için gereken yardımlar yapılsın dedim. Onlar da aracı olmuşlar bir tanıdığımıza ait olan bir mağaza var. Gece sahibinden ricacı olarak mağazayı açtırmışlar. Şehidin annesine, babasına ve kardeşlerine kıyafet ve ayakkabı almışlar. Bunun duyulmasını istemiyordum ama duyulmuş bir şekilde. Hatta arkadaşları da yanıma çağırıp kızdım neden duyulmasını sağlıyorsunuz diye.”

Babasının fotoğrafını bırakmadı

Cemevinden uğurlandı


Piyade Üsteğmen Çetin Aylar-TOKAT: Piyade Üsteğmen Çetin Aylar, Tokat’ın Turhal ilçesinde gözyaşları arasında toprağa verildi. Şehidin tabutu, Çaylı beldesindeki cemevinden cenaze aracı ve kortej eşliğinde tören alanına getirildi. Üsteğmen’in ‘koçum’ dediği 4 yaşındaki oğlu Arda, tören sırasında anne ve babasının fotoğrafını bir an olsun elinden bırakmadı. Arda’nın babasının fotoğrafını gazetecilere göstermesi, yürekleri dağladı. Yaklaşık 4 bin kişinin katıldığı törende sık sık terör lanetlendi. Çaylı Derneği’nce beldeye, ‘Yan gelip yatmadı aslan gibi şehit oldu. Daha ne kadar Çetinler şehit olacak’ yazılı pankartlar asıldı.

Annenin acı feryadı...
‘Anne şaka yaptım de!’


Piyade Onbaşı Hakan Yutkun-BURSA: Çukurca’da şehit düşen Piyade Onbaşı Hakan Yutkun’un annesinin feryatları yürek dağladı. Bursa’da toprağa verilen şehidin tabutuna sarılan annesi Gülfiye Yutkun, “Yavrum ‘şaka yaptım, anne bayılmışım’ diyerek kalk ne olur” diye ağıtlar yaktı. Acılı baba Zafer Yutkun ve kız kardeşi Özlem Yutkun da yakınları tarafından güçlükle sakinleştirildi. Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Tavşanlı Meslek Yüksekokulu Makine Bölümü’nden mezun olunca, 5 ay önce askere gönderilen Yutkun, ailesinden şehit olacağını söyleyip evinin penceresine astığı Türk bayrağının alınmamasını istemiş.

ŞEHİT ANNESİ: Tüfeğini verin dağa çıkayım

Jandarma Uzman Çavuş Mesut Keklikçi, memleketi Gaziantep’in İslahiye İlçesi’nde yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı cenaze törenin ardından gözyaşlarıyla toprağa verildi. Şehit annesi 55 yaşındaki Gülsen Keklikçi’nin cenaze törenindeki “Bu vatan bölünmeyecek, oğlumun tüfeğini verip gidip ben dağda kalırım” haykırışları yürekleri dağladı. Yaklaşık 2 kilometre omuzlarda taşınan şehit Uzman Çavuş Keklikçi’nin naaşı, köy mezarlığında gözyaşlarıyla toprağa verildi. Cenaze taşınırken, annesi de elinde oğlunun fotoğrafıyla zaman zaman tabutun altına girerek, “Güle güle yavrum” diye gözyaşları döktü.

Aşkları terör kurşunuyla bitti

Uzman Çavuş Ayhan Say-HATAY: 23 yaşındaki Jandarma Komando Uzman Çavuş Ayhan Say ile 1 hafta önce sözlenen, gelecek ay yapılacak nişan törenine hazırlanan 18 yaşındaki Büşra Sarıkaya’nın aşkına kavuşmasına terör engel oldu. Büşra, sözlüsünün tabutu geçerken asker selamı durdu.

‘İçimde bir sıkıntı var’ demiş

Uzman Çavuş Turgay Yılmaz-NEVŞEHİR: Şehit Turgay Yılmaz, memleketi Nevşehir’in Avanos ilçesine bağlı Mahmatlar beldesinde son yolculuğuna uğurlandı. Yılmaz’ın, saldırıdan önce arkadaşına telefon açarak, “Sıkıntılıyım. Yıllık iznimi alıp, oraya geleceğim” dediği öğrenildi.

‘Sametim yaktın bizi’

Onbaşı Samet Yılmaz-MANİSA: Piyade Uzman Onbaşı Samet Yılmaz, memleketi Manisa’nın Turgutlu İlçesi’nde gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı. Tabutun üzerine kapanan yakınları, “Samet’im yaktın bizi, yalnız bıraktın”, abi Sedat Yılmaz ise, “Bırakın beş dakika baş başa kalalım” diyerek ağladı.

Haberin Devamı