Gazete Vatan Logo

Gazze’nin ışığı Türkiye’den

İsrail’in bombalaması sırasında enerji sistemi tamamen çöken Gazze’ye yüzer santral gönderilerek yardım eli uzatılıyor. Açıklama, Filistin Enerji Bakanı Dr. Ömer Kıttaneh ile bakanlıkta bir araya gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız‘dan geldi. Yıldız, kısa vadede gerekli izinlerin oluşmasıyla 100 megavatlık yüzer bir santralin, geminin oraya özel sektör aracılığıyla ulaştırılması ve Gazze’de bir balıkçı limanında demirleyerek enerji üretilip verilmesini amaçladıklarını söyledi. Yıldız, geminin gönderilmesi için gerekli izinlerin alınması gerektiğini belirterek, “Yüzer geminin gönderilmesi konusunda Flistin, İsrail ile temasa geçti. İsrail’den negatif bir yaklaşım gelmedi” dedi.

Fok kadar hassasiyet

Taner, şöyle devam etti: “2-3 ay içerisinde bu geminin oraya yanaşması lazım. Bu, İsrail’in ablukasını, enerji sektörüyle alakalı ambargosunu askıya alması anlamına gelir. Burada hastaların, yaşlıların, kadınların düşünülmesi lazım. Alaska’daki fok balıklarına gösterdiğimiz hassasiyetin onda birini burada gösterirsek bu işi yapmış oluruz.”

Haberin Devamı

120 gün içinde gidecek

KARADENİZ Holding Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Karadeniz, konunun uluslararası hassasiyeti gereği tüm yetkili uluslararası kurum ve kuruluşların gerekli onay ve izinlerinin alınması gerektiğine işaret ederek, “Söz konusu izin ve onayların tamamlanarak gerekli uluslararası güvencelerin sağlanmasının ardından, 120 günde filomuzun uygun gemisi Gazze’ye gidecektir” dedi.