Gazete Vatan Logo

Garibana 300, ‘tontiş’e ayda 4 bin liraya yurt

Devlet ve özel yurtların ücretleri belli oldu. Kredi ve Yurtlar Kurumu’na ait devlet yurtlarında en yüksek fiyat 345 olarak belirlenirken havuzlu özel yurtlarda bu fiyat 4 bin TL’yi buluyor.

Garibana 300, ‘tontiş’e ayda 4 bin liraya yurt

Üniversite tercihleri açıklanan öğrenciler için bir sonraki adım yurt arayışı olacak. Kredi ve Yurtlar Kurumu’na ait yurtların fiyatları 120 TL ve 350 TL olarak açıklanırken, özel yurtlarda bu fiyat 500 TL’den başlayarak 4 bin TL’yi buluyor. KYK yurtlarında öğrenciler en az 4, en fazla 8 kişilik odalarda kalıyor. Devlet tarafından öğrenciye yapılan beslenme yardımında kahvaltı için 2 TL , akşam yemeği için 4TL olmak toplamda 6 TL yardım yapılıyor. Kantin, kafeterya, çamaşırhane, fotokopi, ayakkabı tamiri, terzi, bilardo, internet kafe gibi ihtiyaçlarda yurt tarafından karşılanıyor.

5 yıldızlı yurt

Devlet yurtlarını tercih etmeyen öğrenciler ise özel yurtların kapısını çalıyor. İstanbul’da bulunan en pahalı özel yurt Bilgili Holding bünyesinde açılan Republika Academic Aparts. 2012 yılında açılan yurdun fiyatları Büyükçekmece’de 500 liradan başlayıp Ortaköy’de 4 bin 500 liraya kadar çıkıyor. Bu fiyata kahvaltı ve akşam yemeği de dahil. Devlet yurtlarına göre öğrencilere 5 yıldızlı otel imkanı sunan bu yurtlarda havuz, sinema, spor salonu, oyun odaları, kuaför hizmetleri veriliyor.

Haberin Devamı

5 yıldızlı otel imkanları, suit odalarıyla otel konforu yaşatan yurtta kayıt kampanyaları ise oldukça dikkat çekiyor. Sitede yapılan promosyon kampanyalarında kayıtta indirim ve seyahat fırsatları sunuluyor. İşte o kampanyalardan bazıları;

3 Arkadaşını getirene yüzde 25 indirim, 5 arkadaşını getirene Avrupa seyahati, 6 arkadaşını getirene yüzde 50 indirim.

6 kişiye bir oda 300

Durumu yerinde olmayan ailelerin çocuklarına da yurt var. Ama onlar tabii 4 bin liralık yurt gibi çok konforlu değil. Bir odada 6 kişi kalıyor. Tuvalet ortak. banyo da haftanın sayılı günlerinde.

Üniversite fiyatına yurt

Vakıf üniversitelerinin öğrenci yurtlarının fiyatları da okul ücretlerine yaklaştı. Bazı vakıf üniversitelerinin yılık yurt ücreti 20 bin TL’yi geçti. 2016 yılı eğitim ücreti 30 bin 400 olarak açıklanan Bilkent Üniversitesi’nin tek kişilik suit fiyatı 20 bin 600 olarak açıklandı. Yeditepe Üniversitesi’nde ise bu fiyat 17 bin 300 olarak açıklanırken, en ucuz vakıf üniversitesi yurt fiyatını 3 kişilik odalarda 8 bin 400 olarak belirlendi.

Haberin Devamı