Gazete Vatan Logo

Gardiyanın cinneti!

Sincan F Tipi Cezaevi’nde görevli infaz koruma memuru Emre Ençok, servis aracında cinnet geçirdi

Gardiyanın cinneti!

Tartıştığı mesai arkadaşları Ali Duran, Çelebi Aydın ve Mustafa Halıcı’yı öldüren Ençok, Seda Duran’ı da yaraladı...

Sincan Cezaevi’nde çalışanları taşıyan servis otobüsünde dün dehşet dolu dakikalar yaşandı. İnfaz koruma memuru Emre Ençok, aralarında kişisel husumet olduğu öne sürülen 3 iş arkadaşını silahla vurdu. Üç gardiyan olay yerinde ölürken, hayatını kaybedenlerden birinin serviste bulunan eşi de ağır yaralandı. Saldırgan olaydan kısa süre sonra yakalandı. Adalet Bakanlığı, olayla ilgili adli ve idari soruşturma başlattı.

Dehşet dakikaları

Dehşet veren olay dün saat 07.30 sıralarında Etimesgut’ta yaşandı. Sincan Cezaevi servis otobüsü Ahi Mesut Bulvarı’nda ilerlerken, gardiyan Emre Ençok, otobüsteki mesai arkadaşlarına ateş etmeye başladı. 28 Şubat davasından yargılananların kaldığı Sincan Cezaevi F-2 bölümünde görevli oldukları öğrenilen gardiyanlardan Ali Duran, Çelebi Aygün, Mustafa Halıcı olay yerinde hayatını kaybetti. Ölen gardiyan Ali Duran’ın eşi Seda Duran da ağır yaralandı. Olay yerine çok sayıda ambulans ve polis ekipleri sevk edildi. Haberi duyan Sincan Cezaevi’nde çalışan çok sayıda gardiyan da olay yerine geldi.

‘Bana bu yapılır mı?’

Saldırıdan sonra kaçan Emre Ençok kısa sürede yakalandı ve Etimesgut İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Ençok’un olayı iftira nedeniyle gerçekleştirdiği iddia edildi. Mesai arkadaşları katil zanlısının ateş etmeden önce, “Bana bu yapılır mı?” dediğini ifade etti. Hakkında iki idari soruşturma bulunduğu belirtilen Ençok’un öldürdüğü arkadaşlarının kendi aleyhinde ifade veren kişiler olduğu öne sürüldü.

Uyurken öldürüldü

Hayatını kaybeden infaz ve koruma memuru Çelebi Algül’ün ismini vermek istemeyen amcası, gazetecilere yaptığı açıklamada, yeğeninin göreve 7-8 ay önce atandığını söyledi. Saldırgan Emre Ençok ile yeğeni arasında herhangi bir sorun olmadığını belirten Algül’ün amcası, servistekilerden, Çelebi Algül’ün olay sırasında uyuduğunu öğrendiğini kaydetti.



Acılar Seda’nın peşini bırakmadı

Sincan Cezaevi kampüsündeki bir banka şubesinde çalıştığı için eşi ile birlikte servisle işe giden ve olayda vücuduna 5 kurşun isabet eden Seda Duran, kaldırıldığı Sincan Devlet Hastanesi’nde ameliyat edildi. Genç kadının hayat hikayesinin ardından ise dramlar zinciri çıktı. 1999 yılındaki Marmara Depremi’nde Gölcük’te enkaz altında kaldığı, depremde annesini, babasını, kardeşini ve anneannesini kaybettiği, olayın ardından babaannesiyle yaşamaya başladığı ve Cumhuriyet Üniversitesi’nden mezun olduğu öğrenildi. 2004’te evlenen Duran, balayının ilk gününde fenalaşan eşini kaybetti. Defalarca işten çıkarılan genç kadın, son olarak bir bankanın Sincan Cezaevi Kampüsü’ndeki şubesinde çalışmaya başladı. Duran, 12 Aralık 2009’da infaz ve koruma memuru Ali Duran ile evlendi. Duran çiftinin 2011’de bir oğulları oldu. Duran’ın 4 yıldır mutlu giden hayatı, dün sabah yeniden değişti. Ali ve Seda Duran’ın bir süredir çalıştıkları kurumları değiştirmek istedikleri de öğrenildi.

Eski bakanın akrabası

Seda Duran’ın eski bakanlardan Ersin Taranoğlu’nun akrabası olduğu ortaya çıktı. Taranoğlu, olayın duyulmasından sonra hasta-neye geldi. Gazetecilere konuşmak istemeyen Taranoğlu, hastane yetkililerinden bilgi aldı.

Haberin Devamı