Gazete Vatan Logo

Garanti’den 3’üncü Dow Jones başarısı

Garanti Bankası, 3’üncü kez Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksi’nin Gelişmekte Olan Piyasalar Kategorisi’nde yer aldı.

Garanti’den 3’üncü Dow Jones başarısı

Garanti Bankası’ndan yapılan açıklamaya göre, banka üst üste 3’üncü kez Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksi’nin (DJSI) Gelişmekte Olan Piyasalar Kategorisi’nde yer almaya hak kazandı. 2015’te ilk kez Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksi’ne dahil olarak, sürdürülebilirliği tüm faaliyetlerine başarıyla entegre ettiğini kanıtlayan Garanti, çok zorlu değerlendirme süreçlerinden geçerek bu yıl da başarısını tekrar etti. Kurumsal firmaların dünya çapında sürdürülebilirlik performanslarını değerlendiren en prestijli platformlardan biri olan Endeks, uluslararası yatırımcıların baz aldıkları önemli bir gösterge özelliğini taşıyor.

Şirketler; etik hususlar, yönetişim, finansman faaliyetleri, tüm değer zincirindeki çevresel ve sosyal performans, risk yönetimi, iklim değişikliği önlemleri, şeffaflık, tedarik zinciri, insan ve çalışan hakları gibi konularda puanlanıyor.

Garanti Bankası Genel Müdürü Fuat Erbil, konuyla ilgili, “Faaliyetlerimizin ayrılmaz bir parçası olan sürdürülebilirlik yaklaşımımızla, bu konuda elde edilebilecek en önemli başarılardan birini tekrar etmekten büyük gurur duyuyoruz. Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksi’nde üst üste 3. kez yer alan Türkiye’den tek şirket olmamız, Garanti’nin çevresel, sosyal ve kurumsal yönetim alanındaki uygulamalarını dünya standartlarındaki faaliyetlerine entegre ettiğini kanıtlıyor. Bu başarıyı istikrarlı bir şekilde devam ettirmemiz, süreçlerimizi ne kadar doğru yönettiğimizin ve sürdürülebilir bir gelecek için tüm paydaşlarımızla birlikte emin adımlarla ilerlediğimizin de bir göstergesi” dedi.

Haberin Devamı