Gazete Vatan Logo

Gamze'ye şok rapor !

Bitmek bilmeyen davaya dün de Demirkol’un avukatının sözleri damgasını vurdu

Yeşilyurt’un “Gamze ilişkiye hazır görünüyordu” sözleri artık evli olan ve bu davayı unutmaya çalışan genç oyuncuyu bir kez daha yaraladı

Oyuncu Gamze Özçelik’in “tecavüze uğrayıp görüntülerin internette yayılması” davası gün geçtikçe daha da karmaşık hale gelmeye başladı. Özçelik ile ilgili her duruşmada, internetteki görüntülerden söz edilip “tecavüz var mı, yok mu” tartışması yapılıyor. Her duruşmada bu olayın travmasını yaşadığını belirten Gamze Özçelik, dünkü duruşmada da yine ağır iddialarla karşı karşıya geldi. Antalya’da yapılan duruşmaya bu kez de sanık Gökhan Demirkol’un avukatı Ömer Yeşilyurt’un “Gamze görüntülerde ilişkiye hazır görünüyordu” sözleri damgasını vurdu. Yeşilyurt, bu sözlerin devamında Özçelik’i hayli sarsacak sözler sarfetti. Ancak VATAN, Yeşilyurt’un bu sözlerine yer vermiyor. İşte dünkü duruşmada diğer gelişmeler:

Kolu mühürlensin talebi

Mahkeme Başkanı Mustafa Zeki Söğüt, dava dosyasının daha önceki duruşmalarda gönderildiği İstanbul Adli Tıp Kurulu 6. İhtisas Kurulu’ndan geri döndüğünü belirterek, kurulun, mağdurun, sol kolu mühürlenerek hazır edilmesi halinde raporun verileceği gerekçesiyle dosyayı iade ettiğini bildirdi. Duruşmada söz alan sanık Gökhan Demirkol’un avukatı Ömer Yeşilyurt, Yargıtayın davayı bozma kararının yerinde olduğunu, Türk Tabipler Birliği’nin de, Hüseyin Üzmez olayıyla ilgili İstanbul Adli Tıp Kurumu 6. İhtisas Dairesi hakkında “çocuk doktoru olmadan rapor verdiği için” soruşturma başlattığını ifade etti. Hüseyin Üzmez’in yargılandığı Bursa Ağır Ceza Mahkemesi’nin kurulun mağdur çocuğa yönelik verdiği raporu yok sayarak dosyayı Adli Tıp Kurulu Genel Kurulu’na iade ettiğini anlatan Yeşilyurt, kurulun Gamze Özçelik ile ilgili de, anestezi uzmanı olmadan rapor hazırladığını savundu. Kendilerinin, Gamze Özçelik hakkında “Nedensellik” istemiyle İstanbul Üniversitesi Adli Tıp Ana Bilim Dalı’nda görevli üç profesörden 25 sayfalık rapor aldıklarını kaydeden Yeşilyurt, raporda, Gamze Özçelik’in görüntülerinin çekildiği sırada baygın olmadığını söyledi. Özçelik’in avukatı Fatih Volkan bu açıklamalara tepki gösterdi. İki avukatın karşılıklı tartışmaları Mahkeme Başkanı Söğüt’ün uyarısıyla sona erdi.

Özel hayatın defalarca anlatılması gerekmiyor

Hukukçu Doç.Dr. Sultan Üzeltürk, Gamze Özçelik davasında duruşmaların daha dikkatli yapılması gerektiğini kaydetti. Üzeltürk, Gamze Özçelik’in evli bir insan olduğunu ve kendisinin basına yansıyan ifadelerden dolayı olumsuz etkilenebileceğini belirterek “İnsanların özel hayatlarının bu şekilde defalarca anlatılması önlenebilir. Genel hukukta bu yer alıyor. Ancak bunun talep edilmesi gerekiyor. Duruşmalarda yaşananların tekrar tekrar anlatılması çok rahatsız edici bir durum. Bir kişi böyle bir ortamda kaldığında çok fazla etkilenir. Bu nedenle hem yargının hem de basının bunu dikkate alması gerekiyor.”

Haberin Devamı