Gazete Vatan Logo

Gamze öldü, kedisi kapısından ayrılmıyor

Kazada yaşamını yitiren Gamze Yılbaş’ın kedisi aylardır odasının kapısında bekliyor. Gamze’nin annesi ise hâlâ iddianame hazırlanmamasına isyan ediyor

Gamze öldü, kedisi kapısından ayrılmıyor

Antalya’da bir koleji bitirip özel hastanede staj yapan Yaren Su Şayli (18) ve Gamze Yılbaş (17), arkadaşları İlayda Kılıç’ın kullandığı hafif ticari araca binerek hastaneye doğru yola çıktı. Aşırı hızlı olduğu iddia edilen araç, Sakıp Sabancı Bulvarı’nda kontrolden çıkarak, reklam tabelası ve refüjdeki demir çitlere çarpıp taklalar attı. Aracın arka koltuğundan yola fırlayan Gamze Yılbaş, olay yerinde yaşamını yitirdi. Kendi imkânlarıyla araçtan çıkan İlayda Kılıç, ambulansla Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne, Yaren Su Şayli de Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’ne götürüldü. Kazadan bir ay sonra Gamze Yılbaş’ın ailesi, sürücü Kılıç hakkında ‘taksirle ölüme ve yaralamaya neden olma’ suçundan Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Anne Döndü Bora, İlayda Kılıç’ın kızının ölümüne neden olduğunu ileri sürerek, “6 aydır bir mahkeme görülmedi. Tek dosya elimize gelmedi. Kimseden ses seda çıkmıyor. Gamze bizim umudumuzdu, hepsi gitti” dedi.

Duman çok zayıfladı

“Her sabah işe giderken kendisinin yaptırdığı ve üzerinde kızının fotoğraflarının bulunduğu yorgan ve yastıklarına ‘Allahaısmarladık’ dediğini, akşam geldiğinde ise ‘İyi geceler’ dediğini sözlerine ekleyen acılı anne Döndü Bora, “Ondan hatıra kalan kedimiz ‘Duman’ var. O çok kötü. Fırsatını bulduğu takdirde ya yatağın üzerinde ya da içerisine giriyor. Ama mutlaka odasında. Duman artık doğru dürüst yemek yemiyor. İnanılmaz derecede zayıfladı, tüy döktü. Veterinerlere götürdük. Hâlâ kızımı arıyor. Kapının arkasında bekliyor. Kapı açıldığında giriyor ve buradan ayrılmıyor” diye konuştu.

Haberin Devamı