Gazete Vatan Logo

GameX geliyor

Bu yıl 35. kez düzenlenen COMPEX Fuarı, oyunseverlerin buluşma noktası olacak

RÖNESANS Fuarcılık tarafından bu yıl 35. kez düzenlenen COMPEX Fuarı, oyunseverlerin buluşma noktası olacak. Türk Telekom Grup şirketlerinden Sobee işbirliğiyle düzenlenen ve konsept değiştiren fuar bundan sonra GameX adıyla düzenlenecek. Rönesans Fuarcılık’ın Başkanı İsmet Göksel, Sobee ile birlikte fuarın önümüzdeki dönemde bölge ülkelerini de kapsamasını sağlamayı hedeflediklerini söyledi.

Rönesans Fuarcılık tarafından bu yıl 35. kez düzenlenen COMPEX Fuarı, Lütfü Kırdar Fuar ve Kongre Merkezinde kapılarını açtı. Türk Telekom Grup şirketlerinden Sobee işbirliği ile düzenlenen “COMPEX/GameX Uluslararası Dijital Eğlence ve Oyun Fuarı“ 5 Aralık Pazar gününe kadar açık kalacak. Konsept değişikliğine uğrayan fuar bundan sonra GameX adıyla düzenlenecek. Rönesans Fuarcılık Başkanı İsmet Göksel, fuarın yeni konseptinin “dijital eğlence ve oyun” olduğunu belirterek önümüzdeki yıllarda bölge ülkelerini de kapsamasını hedeflediklerini belirtti.

Araplar da oynayacak

Geçen yıl fuarı 100 bine yakın kişinin ziyaret ettiğini, bu yıl ise 100 binin üzerine çıkmayı beklediklerini kaydeden Göksel, “Türk Cumhuriyetleri’nden Balkanlar’a kadar olan bütün bölgelerin dijital eğlence ve oyun fuarı olacağız” diye konuştu.

Sobee Studios Genel Müdürü Mevlüt Dinç ise Suudi Arabistan’ın telekom operatörü STC ile anlaştıklarını ve I Can Football oyunlarının bu ülkede oynatılacağını belirtti. Dinç, Türkiye’de 750 bin kullanıcıya ulaşan oyunu Suudi Arabistan’dan sonra Avrupa’ya taşımayı hedeflediklerini belirtti. Fuarın 5 yıllık sponsoru olmaktan mutluluk duyduklarını da anlatan Dinç, “Türkiye’de oyun sektörünün gelişmesine katkımızı gösterdiğimizi düşünüyorum. Sektöre pozitif katkı ve tüketicinin uğradığı zararı gidermek amacıyla federasyon için harekete geçeceğiz” dedi. Bu arada ziyaretçiler arasında ödüllü oyun turnuvalarının gerçekleştirileceği fuarda, Türk Telekom, TTNET, Sobee, Avea, Toshiba, Sony, Asus, Lenovo, Dell ve Nintendo gibi marka ve firmalar, dijital oyun sektöründeki en son yeniliklerini ziyaretçilere tanıtıyor.

1 TL’ye klavye var

Media Markt ise 650 metrekarelik mağazasında fuara özel fiyatlar sunarken, 1 lira karşılığında satılan Microsoft 200NZD_00022 klavyenin satışını gerçekleştirecek.



COMPEX/GameX fuarının açılışını (soldan sağa) Toshiba Türkiye Genel Müdürü Aytaç Biter, Rönesans Fuarcılık Başkanı İsmet Göksel, Media Markt Türkiye CEO’su Nuri Topatan ve Sobee Studios Genel Müdürü Mevlüt Dinç yaptı.



Fuarda Sobee standında Galatasaraylı futbolcular oyunseverlerle buluştu. Bugün de Fenerbahçeli oyuncular fuarda ziyaretçilerle biraraya gelecek.

YENİ ÜRÜNLER SERGİLENİYOR



ToshIba yeni ürünleri ve notebook üretimindeki 25. yılına özel ürettiği 3 bilgisayar, 3D Dünyası ve LED Konsepti ile fuara katılıyor. Yeni ürünlerden oyunseverlere 3D deneyimi yaşatan Satellite A665, dahili ekranında Blu-ray 3D Disc ortamına kaydedilmiş videoları görüntülüyor. A665, 3D gözlük ve görüntü akışını sağlayan USB adaptörle sunuluyor.



OYUN simulasyonları alanında faaliyet gösteren X-Wishes’ın, X-Wishes Racing Cup sanal rallinin de yapılacağı standında 3D savaş oyunları simulatörü ve oyun esnasında mermileri, darbeleri vücutta hissettiren yelek de ilk kez oyun tutkunlarının beğenisine sunulacak.

Haberin Devamı