Gazete Vatan Logo

G20’de maç sahamızda bu çok önemli fırsat

G20’de dönem başkanlığını alan Türkiye ekonomik alanda da B20 ile küresel ölçekte etkinliğini artırıyor. TOBB Başkanı “Küresel liderleri etkileyebilecek yönlendirebilecek çok önemli bir fırsat var elimizde. Zira maç sahamızda oynanıyor” dedi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı ve B20 Türkiye Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Küresel sorunlarımıza küresel çözümleri ancak G20’de bulabiliriz. G20 liderlerini etkileyebilecek, küresel gündemi yönlendirebilecek çok önemli bir fırsat önümüzde. Maç, bu sene bizim sahamızda oynanıyor” dedi.

Hisarcıklıoğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın katılımıyla gerçekleştirilen B20 Türkiye İş Dünyası Liderleri Forumu’nda, Erdoğan’ın hem Başbakanlığı, hem de Cumhurbaşkanlığı döneminde her zaman Türk özel sektörünün yanında olduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise, her zaman özel sektör yoluyla büyümeden ve istihdam oluşturmadan yana olduklarını belirterek, “Bizler, hükümetler ve devletler olarak sizin yolunuzu açmak, önünüzdeki engelleri temizlemek için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Ancak daha çok büyüme, istihdam, vatandaşlarımızın refah düzeyini artırmak için iş dünyamızın bizimle birlikte hareket ettiğinden emin olmalıyız. Siyasi irade olarak aldığımız kararların ve uygulamaya koyduğumuz politikaların iş dünyası tarafından sahiplenilmesi şarttır” dedi.

Haberin Devamı

KOBİ’ye lobi yapılacak

B20 Türkiye İş Dünyası Liderleri Forumu, aralarında Güler Sabancı, Meltem Demirören, Cansen Başaran Symes, Ali Koç, Ferit Şahenk, Hüsnü Özyeğin ve Ali Kibar’ın da bulunduğu 113 iş insanı ve CEO’nun katılımıyla dün Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Türk iş dünyası paydaşları olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla, görevi Avustralya’dan devralır almaz çalışmalara başladıklarını bildiren Hisarcıklıoğlu, şu bilgileri aktardı:

“Sadece 250 - 300 dev şirketin yer aldığı B20’yi yaklaşık 1000 küresel şirketlik büyük bir ağa dönüştürdük. Eylül ayında küresel iş dünyasının beklentilerini içeren raporumuzu size teslim edeceğiz. Kasım ayında da sizin liderliğinizde G20 liderlerine beklentilerimizi doğrudan aktarmayı amaçlıyoruz. Çalışmalarımızı sadece Türkiye ile de sınırlandırmadık. Hem Türkiye’yi, hem de B20’yi anlatmak için 5 kıtada 13 büyük toplantı organize ettik. Bunların 6’sını tamamladık.”

Haberin Devamı

Devler kulübü olan B20’yi hükümetin sahiplenmesiyle KOBİ’lere açtıklarını anlatan Hisarcıklıoğlu, Dünya KOBİ Forumu’nun kuruluş çalışmalarını başlattıklarını da belirterek, KOBİ’lerin sorunlarını sahiplenecek, bu sorunları çözecek, KOBİ’ler için lobi yapacak, KOBİ’lerin hamisi olacak uluslararası bir kurum kuracaklarını kaydetti.

Erdoğan’a bilgi verdiler

Forum öncesi, B20 yönetim kurulu ve B20 görev gücü temsilcileri Erdoğan başkanlığında bir araya gelerek, bugüne kadar yaptıkları çalışmalar hakkında Cumhurbaşkanı’na bilgi verdi. Salona girdikten sonra katılımcılarla tek tek tokalaşan Erdoğan, bazı katılımcılarla da kısa süre sohbet etti. Hisarcıklıoğlu, toplantının sonunda Erdoğan’a günün anısına plaket takdim etti.