Gazete Vatan Logo

Furkan Vakfı’nın kurucusu Alparslan Kuytul gözaltında

Adana merkezli 3 ilde yürütülen Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı’na yönelik soruşturma kap-samında, aralarında vakfın başkanı Alparslan Kuytul’un da yer aldığı 21 kişi gözaltına alındı

Furkan Vakfı’nın kurucusu Alparslan Kuytul gözaltında

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı’nca, “vakıf faaliyeti adı altında kuruluş amacı dışında anayasal düzene karşı fikir ve eylem birliği içerisinde hareket ederek kamu güvenliğine karşı faaliyet yürütme ve suç örgütü” iddiasıyla Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı yönetici ve sorumluların arasında yer aldığı Adana, Elazığ ve Niğde’de 27 kişi hakkında gözaltı kararı alındı. İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince 33 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Ekipler, vakfın Merkez Seyhan İlçesi Abidinpaşa Caddesi’ndeki genel merkezi ve yöneticilerinin evlerine sabahın ilk saatlerinde baskın yaptı. Asayiş, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM), Çevik Kuvvet ve Özel Harekât şubelerinden polislerin de katıldığı baskında, demir kapılar koçbaşlarıyla kırıldı. Yoğun güvenlik önleminin alındığı operasyonda, vakfın genel merkezinin çevresinde TOMA ve Özel Harekât timleri kuş uçurtmadı. Adana’daki genel merkezin yanı sıra Niğde ve Elazığ’da da operasyonlar düzenlendi. Operasyonda vakfın kurucu başkanı Alparslan Kuytul’un da aralarında bulunduğu 21 kişi gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Kasadan 350 bin TL çıktı

Polisin operasyon kapsamında vakıf merkezi, evler ve iş yerlerinde arama yaptı. Aramada sistem odası denilen ve bilgisayarlar ile kasaların bulunduğu odada yaklaşık 350 bin lira para ele geçirildiği iddia edildi. Polis bu paralara el koyarak Emniyet’e götürdü.

Zeytin Dalı protestosu

Aynı binada ‘sistem odası’ olarak nitelenen bilişim sistemlerinin kurulu olduğu bir bölümde ise siber suçlarla mücadele polislerinin inceleme yaptığı kaydedildi. Afrin’deki Zeytin Dalı Harekatı’na yönelik olumsuz paylaşımlar yaptıkları, terörü övücü propaganda faaliyetleri yürüttükleri ve suç örgütü kurdukları ileri sürülen şüphelilerin getirildiği emniyet binası önünde, çevik kuvvet polisleri de önlem aldı. Gözaltındaki bazı kişilerin yakınları emniyet önünde toplandı.

Valilikten yasak kararı

Adana Valiliği’nden yapılan açıklamayla, Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı’na yönelik operasyonla ilgili, şüphelilerin gözaltıa alınmasını protesto etmek amacıyla etkinlik ve eylem yapılması yasaklandı.

Haberin Devamı