Gazete Vatan Logo

Fulya’dan Beşiktaş’a her yıl 11 milyon dolar kira gelecek

Beşiktaş’ın önceki gece açılışını yaptığı Fulya Süleyman Seba Kompleksi, kulübe yıllık 11 milyon dolar kira getirisi sağlayacak

Beşiktaş Kulübü’nün miladı olarak kabul edilen ve dünyanın önde gelen kulüp gayrimenkul yatırımlarından biri olan Fulya Süleyman Seba Kompleksi, kulübün kasasına yılda 11-12 milyon dolar koyacak. Önceki gün Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Koç Grubu Onursal Başkanı Rahmi Koç gibi siyaset ve iş dünyasının önde gelen pek çok isminin katılımıyla açılışı yapılan tesisin inşaatını gerçekleştiren Aşçıoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Aşçıoğlu, “Toplam 170 bin metrekarelik projenin yüzde 67’si, yani yaklaşık 120 bin metrekaresi tamamen Beşiktaş Kulübü’nün kira getirisi sağladığı alanlardan oluşacak. Bu bölümden yıllık 11-12 milyon dolar kira getirisi elde edecek” dedi. Aşçıoğlu, projede bir de Beşiktaş Belediyesi’ne ait olan 2.700 metrekarelik kültür merkezi bulunduğunu söyledi.

Kurdukları Selenium Gayrimenkul şirketiyle buradaki ofisleri de kulüp adına kiraya verdiklerini ifade eden Aşçıoğlu, 210 milyon dolar yatırım yapılan bu proje ile lobisi, sosyal tesisleri ve kullanılan malzeme ile dünyanın en lüks projelerinden birini inşa ettiklerini belirtti.

1984’te başkan Süleyman Seba döneminde tapusu alınan tesisi, planlarının hazırlandığı Serdar Bilgili döneminden beri gerçekleştirmek istediklerini söyleyen Aşçıoğlu, “İhalesine 2005 yılında girdiğimiz proje bize kârdan çok prestij getirdi. Bu sayede bugün Likör fabrikasının ihalesini alabildik” dedi.

Koç işçiliği beğendi

Kompleks içinde yer alan Selenium projesinden daire alanlar arasında yer alan Koç Grubu Onursal Başkanı Rahmi Koç, önceki gün gerçekleşen açılışta kompleksi ve satın aldığı dairesini gezdi. İşçiliği fevkalade bulduğunu ve son tekniğin kullanıldığını söyleyen Koç, “Katları, oturanları ve açık alanları gördük. Bu apartmanın ömrü, kim oturursa otursun uzun olacak. Organizasyon da çok iyi, kutluyorum” dedi.

Rezidans Aşçıoğlu’nun, ofis ve hastane BJK’nin

Proje kapsamında yer alan 27 katlı ofis, 17 katlı hastane, 3 futbol sahası büyüklüğünde 20 bin metrekarelik hipermarket, çarşı ve food court ile 3 katlı otoparkın 1.300 araçlık bölümü Beşiktaş Sprok Kulübü’ne ait. Buradan 11-12 milyon dolar kira geliri elde edilmesi hedefleniyor.

Projede 42 katlı rezidans projesi Selenium Twins ile otoparkın 400 araçlık bölümü Aşçıoğlu’na ait. Aşçıoğlu 248 rezidansın yüzde 85’inin topraktan satıldığını, bu yıl rezidans satışından 100 milyon dolar hedeflediklerini açıkladı

Kompleks, hastane ve kültür merkezindeki son çalışmaların tamamlanması ile 1 Mart’ta tamamen işler hale gelecek.

1 ay önce ofis katlarının da kiralanmaya başladığı projede Real hipermarketi, Mediamarkt, Acıbadem Hastanesi bulunacak.

‘Özgür Ruh’a 50. yıl hediyesi

BİR söyleşisinde kendisini “Ben özgür ruhum” diye tanımlayan Rahmi M. Koç’a ailesi, iş hayatındaki 50’nci yılı anısına özel bir gazete hazırladı. Koç’a Ali Koç tarafından Hizmet Ödülleri Töreni’nde sunulan 26 sayfalık gazetede Koç’un 50 yıllık iş hayatının bir özeti, aile üyeleri ve dostlarının kendisiyle ilgili görüşlerine yer verildi.

Haberin Devamı