Gazete Vatan Logo

Freni boşalan kamyon dehşet saçtı

İki araç da sürüklendi ortalık savaş alanına döndü

İstanbul Kartal'da yokuş aşağı inerken freni boşaldığı sanılan kamyon, önünde seyreden bir başka kamyona çarptı. Kazada her iki araç da sürüklenerek devrilince, ortalık savaş alanına döndü. İki kamyon sürücüsünün yaralandığı kazada yolda yayaların olmaması olası faciayı önledi. 2004 yılında yine aynı yerde freni boşalan bir kamyonun neden olduğu kazada 9 kişi ölmüştü.

Saat 10.00 sıralarında Kartal Köprüsü'nden Kartal ilçe merkezine giden Yakup Uslu'nun kullandığı kamyonun freni boşaldı. Demir talaşı yüklü kamyon aniden hızlandı. Kontrolden çıkan kamyon önde seyir halinde olan Mehmet Uysal'ın kullandığı başka bir kamyona çarptı. Ancak çarpmaya rağmen durmayan kamyon, yoldan çıkarak trafik levhalarını devirdi.


Yeşil alanda derin lastik izleri bırakarak yoluna devam eden kamyon, sonunda bir fabrikanın bahçe duvarına çarparak devrildi. Fabrika duvarının hemen yanındaki büfeye girmesine metreler kala, yol kenarındaki beton bloklara çarparak devrilen kamyonun demir talaşı yükü yerlere savruldu. Kamyon da adeta hurdaya döndü.

Kamyon sürücüleri Yakup Uslu ile Mehmet Uysal yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Kamyon sürücülerinin hayati tehlikesi bulunmadığı belirtildi. Kazanın ardından olay yerine gelen polis ekipleri sıkışan trafiği açmaya çalıştı. Olay yerine getirilen bir vinç yan yatan iki kamyonu, çelik halatlar bağlandıktan sonra yerlerinden kaldırdı.

Haberin Devamı