Gazete Vatan Logo

Foça kahramanı böyle uğurlandı

İzmir'in Foça ilçesinde terör örgütü mensuplarının saldrısı sonrası şoför koltuğunda şehit olan Uzman Çavuş Hasan Furkan Özmen'in babası Cengiz Özmen, oğlunun 'Peygamber Ocağı'ndan, Peygamber kucağına' gittiğini söyledi.

Kaldırıldığı hastanede şehit olan Uzman Çavuş Hasan Furkan Özmen'in cenazesi Mersin'e getirildi. Erdemli Ulu Cami'nde düzenlenecek tören öncesi şehidin cenazesi Mersin Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Şehidin annesi Durdu Özmen ve babası Cengiz Özmen'de morga girerek ağıtlar yaktı.

BEN EVLADIMI HİÇ KAYBETMEDİM

Tabutun arkasında yürüyerek morga giren şehit babası Cengiz Özmen gazetecilere duygulu bir konuşma yaptı. 26 yaşında bir evlat kaybettiğini ifade eden baba Cengiz Özmen, "Ama evladımı kaybetmedim, hiç kaybetmedim. Benim oğlum hala yaşamakta. Hala canlı öyle güzel bir yere verdim ki" diye konuştu.



Oğlunun sayılar saydığını ifade eden şehit babası, konuşmasını şöyle sürdürdü: "14'ncü gün dedi ki 'baba kusura bakma. Bugünü iyi hatırla.'Ben nereyi seçtim biliyormusun, Peygamber Ocağı'nda Peygamber kucağını sectim. 'Benim yerim çok iyi. Ben ölmedim.' 'Ben 40 küsür kişiyi kurtardım. Bu Allah'la benim aramdaki konu' dedi." şeklinde konuştu.

Acılı baba konuşmasında şu ifadelere de yer verdi: " 'Oğlum biz iki kişi şehit olduk' dedi. 40 kişinin 40 tane hanımı var. 2 çocukları olsa 160 kişi eder. 'Ben 200 kişinin hayatını kurtardım baba' dedi. 'Geleceğini kurtardım, endişe etme' dedi. Onlar bir bomba attılar ben onlara öyle bir bomba attım ki, Türkiye beni çok iyi karşıladı. 'Şeref ile şan ile benim bombam onlarınkinden daha büyük' dedi. Benim oğlumun bombası onlarınkinden daha büyük. 'Kusura bakma ben yerimi seçtim. Hiç gücenme.' dedi."

Baba Özme, oğlunun yerinin yurdunun belli olduğunu ama O'nu şehit edenlerin ne dağda, ne Kur'an'da ne de mezarda yerinin olmadığını belirterek, "Onlara kefende yok. 'Köpek yesin' demiyorum. Köpek faydalı bir hayvan. Onların leş yiyenler yesin. Ben yıkılmadım, ayaktayım. Çocuğum en güzel yere gitti. Bizi değil, orayı seçti. Benim oğlum bombayı yemiş, arabayı kıpırdatmamış. Öyle bir şehit ki oğlum, Türkiye'nin gurur duyacağı bir şehit." şeklinde konuştu.

Haberin Devamı