Gazete Vatan Logo

Fitleştiren haftalık egzersiz programı

Fitleştiren haftalık egzersiz programı

Hayal ettiğiniz vücuda kavuşmak için her gün egzersiz yapın. İşte Herbalife Global Fitness Eğitimi Direktörü Samantha Clayton’un önerdiği haftalık “fitleşme ve sıklaşma” programı.

Pazartesi

30 dakika eğimli yüzeyde koşu ve yürüyüş. Eğimli yüzeyde koşmak ya da yürümek, kalça ve arka bacaklarınız için ağırlık çalışmak gibidir, bu bölgeleri toplar ve sıkılaştırır. Kardiyovasküler egzersiz olduğu için de yağ yakmanızı sağlar.

Salı

Squat, lunge, mountain climber ve step up egzersizleri. Güçlü bacak kaslarına, hayal ettiğiniz fit ve sıkı vücuda sahip olmanıza yardım edecek bu egzersiz hareketlerinin her birini 15’er kez 4 set halinde yapın. Zamanla elinize su şişeleri ya da dambıl alıp alıp hareketleri bu ağırlıklarla yapın.

Çarşamba

Dinlenme ve esneme günü. Dinlenme egzersiz kadar önemli. Bu süreçte vücudunuz kendi kendini onarıyor. Dinlenme günlerinde esneme hareketleri yapmanız kaslarınızı rahatlatacak.

Perşembe

İntevral antrenman. Bu antrenman, kısa sürede yağ yakıp sonuç almak için muhteşem bir yol. Dizleri karna çekme, şınav, mekik, ayakta oblik mekik, tek bacakla sıçrama, ip atlamadan oluşan her bir hareketi sırayla 45 saniye boyunca yapın ve 15 saniye dinlenin. Bunu 30 dakika boyunca tekrarlayın.

Haberin Devamı

Cuma

Aktif dinlenme günü. Sabit egzersizler yağ yakmanıza destek olur. Hem eğlenceli hem de sağlıklı bir aktivite ile stres atmanızı sağlar. Bisiklete binin, yüzün ya da yürüyün. Yavaş hızda 1 saat boyunca spor yapın.

Cumartesi

Cumatesi günü yoğun spor yapın. Bacak ve karın bölgenizi çalıştıracak egzersizler tercih edin. Tavsiyem sevdiğiniz ancak limitlerinizi biraz zorlayacak egzersizler seçmeniz. Ancak sakatlık yaşamamak adına kendinizi fazla zorlamamanızı ve dikkatli olmanızı öneririm.

Pazar

Dinlenme. Bu programı, dengeli beslenme ile destekleyerek 6 hafta boyunca uygulayın. Kısa zamanda sıkı bir vücuda sahip olacaksınız. Zaman zaman zor gelebilir ama sıkı ve sağlıklı bir vücudu, kolay yollla elde edemezsiniz.

İntevral antrenmanda her bir hareketi sırayla 45 saniye boyunca yapın ve 15 saniye dinlenin.

Haberin Devamı