Gazete Vatan Logo

Fırsatçılığı önleyecek

ODD Genel Koordinatörü Dr. Hayri Erce, derneğin kurumsal kimliğinde yenilenme sürecini başlattıklarını söyledi. ODD’nin kurumsal kimliğini yenilediklerini ifade eden Erce, çok büyük bir veri tabanına sahip MAGMA DATA’yı hizmete sunmaya başladıklarını belirtti.

Fırsatçılığı önleyecek

Erce, MAGMA DATA’yı şöyle anlattı: “Hazırlık ve altyapı çalışmalarının ardından teknolojinin getirdiği yeniliklerden faydalanarak daha kapsamlı bir veri tabanı alt yapısına geçtik. Böylesi dinamik ve sürekli gelişen bir sektörde, bilgiyi güncel ve değerlendirilebilir kılmak adına ODD Veri Tabanı’nı da yeniledik. ‘Verinin özüne ulaş’ sloganıyla birleştirdiğimiz Magma Data artık çok daha kapsamlı bir veriye kaynak oluşturacak. Araçların fiyatından versiyonuna kadar birçok bilgi burada yer alacak.” Erce, altyapının 2018 yılı başından itibaren oluşturulduğunun altın çizerek, “Şirketler bilgileri ODD’ye gönderecek ve biz düzenleyip sisteme koyacağız. Örneğin 5 yıl sonra otomobillerin fiyatı buradan incelenebilecek” dedi.

Ali Bilaloğlu da MAGMA DATA’nın altyapısıyla Avrupa’da bir ilk olduğunu belirterek, “Markalar ve kamuoyu çok daha şeffaf bilgilere ulaşacak” dedi. Veri tabanında yer alacak araç fiyatlarını örnek gösteren Bilaloğlu, bu sayede kimin ne kadar zam yaptığının görülebileceğini ve fırsatçılığın önlebileceğini ekledi.

Haberin Devamı