Gazete Vatan Logo

Fırsatçılara karşı tedbirlerimizi alıyoruz

Piyasalardaki geçici dalgalanmaları fırsat bilenlerin arz-talep dengesiyle uyuşmayan fiyat artışlarına gittiğini söyleyen Bakan Ruhsar Pekcan, gelişmeleri anlık olarak takip ettiklerini ve tedbirleri aldıklarını açıkladı

Fırsatçılara karşı tedbirlerimizi alıyoruz

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, son dönemde dayanışma ruhunun dışında finansal piyasalardaki geçici dalgalanmaları fırsat gören, çeşitli ürün ve ürün gruplarında arz-talep dengesi ile uyuşmayan fiyat artışlarına gidildiği ve stokçuluk yapıldığının dikkati çektiğini belirterek, “Bu konuda Ticaret Bakanlığı olarak, gelişmeleri anlık olarak takip ediyoruz ve piyasanın bozulmasını engelleyici tedbirler almaya devam ediyoruz ve edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Serbest piyasa ekonomisinde her zaman dalgalanmalar olacağını dile getiren Pekcan, “Bu işin doğasında var. Ancak ülkemiz Avrupa’da en dinamik ekonomiye sahip ülke konumunda. Spekülatörler ne yaparsa yapsın, biz bu dayanışma ruhu içinde büyümeye, istihdam yaratmaya ve ihracata devam edeceğiz” diye konuştu.

Kuru bahane edenler ‘aldatıcı’ kapsamında

Ruhsar Pekcan, Resmi Gazete’de yayımlanan ‘Ticari Reklam ve Haksız Ticari Uygulamalar Yönetmeliğinde’ ufak bir değişiklik yaptıklarını da belirterek, “Girdi maliyeti ile döviz kuru artışı gibi fiyat değişimlerinden etkilenmemesine rağmen, etkileniyormuş gibi fiyat artışı yapan, tüketiciye sunulan ürünlerin fiyat dengesini bozan uygulamaları aldatıcı ticari uygulamalar kapsamına dahil ettik” diye konuştu. Bundan böyle Reklam Kurulu’nca denetimler yapacaklarını, uygulamaların hızla tespit edilerek, yaptırımlar uygulanacağını kaydetti.

Haberin Devamı