Gazete Vatan Logo

Fırında kaşarlı patates

Sahura özel bu tarifimiz patetes ve kaşar severlerin bayılacağı türden. İşte hem kolay hem doyurucu hem de lezzetli fırında patates...

Malzemeler:
Olabildiğince küçük patates
YörsanTereyağı
Çok ince dilimlenmiş Yörsan Kaşar peyniri
Tuz

Yapılışı:
Seçtiğiniz patatesleri iyice yıkayıp kurulayın. (Patateslerin taze olması önemli, eğer taze patates bulamazsanız kabuklarını soymalısınız.) Patateslere enlemesine birbirinden kopmayacak şekilde derin çizikler atın. Daha sonra her yerini alacak şekilde yağlayın. (Dilimlerin arasına küçük yağ parçaları koyabilirsiniz) Bir kabın içinde sarımsakları ağzınıza geldiğinde rahatsız olmayacağınız seviyede doğrayın. Sarımsaklarınızı patetes dilimlerinin arasına yerleştirin. 180 derecelik fırında iyice kızarana kadar pişirin.

Daha sonra fırından çıkan sıcak patetes dilimlerinin arasına önceden dilimlediğiniz kaşar peynirlerin yerleştirin. Eğer eşit şekilde dilimlemek ve yerleştirmek istiyorsanız Yörsan'ın büfe tipi dilimlenmiş kaşar peynirini kullanmanızı tavsiye ederiz.

Kaşarların yerleştirilmesi bittikten sonra tekrar fırına verin ve eriyene kadar fırında tutun. İstediğiniz seviyeye geldiğinde fırından aldığınız patatesleri sıcak servis edin.

Afiyet olsun

Haberin Devamı