Gazete Vatan Logo

Fındıkta “ahlaksız teklif” tartışması

Fiskobirlik eski Başkanı Zengin’in 50 milyon YTL kredi için yardım istediği Başbakan’ın danışmanı Zapsu’nun “Bana gizlice 20 bin ton fındık satarsan yardımcı olurum” dediği iddia edildi. Ancak Zengin “Beni Cüneyd Zapsu’ya Başbakan göndermedi. Fındığı da başka bir işadamı almak istedi” dedi

Fiskobirlik eski Başkanı Salih Zengin’in Giresun Gazeteciler Derneği’nde yaptığı açıklamalar “fındıkta ahlaksız teklif” tartışmalarını gündeme taşıdı. Zengin’in açıklamaları gazetelerde “Başbakan Erdoğan’dan yardım istedim, beni danışmanı Cüneyd Zapsu’ya gönderdi. Zapsu da ’Bana gizlice 20 bin ton fındık satarsan yardımcı olurum’ dedi” şeklinde yansıdı. Bu gelişmeler üzerine dün Zengin’e ulaştık. Zengin şu açıklamayı yaptı:

“Açıklamalarım yanlış anlaşıldı ve eksik aktarıldı. Zapsu ile Mart sonu bir araya geldim. Başbakan Erdoğan’la görüşmem ise 13 Nisan’da gerçekleşti. Yani Başbakan’ın beni Zapsu’ya yönlendirmesi söz konusu değil. Zapsu iyi tanıdığım bir kişidir. Kendisiyle Fiskobirlik’in borçlarını ödeyebilmek için 50 milyon YTL kredi almamıza yardımcı olmasını sağlamak için görüştüm.

GİZLİ SATIŞI REDDETTİM
Görüşmede Cüneyd Zapsu’nun yanında Ali Haydar Gören isimli işadamı bir arkadaşı vardı. Cüneyd Bey bana ’Kredi çekip faiz ödemek yerine, elindeki fındıktan 20 bin ton satıp da borcunu ödesen daha iyi olmaz mı?’ dedi. ’Bu miktardaki fındığı satmak için ihaleye çıkarsam, fındığın fiyatı düşer. Fındık üreticisine kötülük etmiş oluruz ’yanıtını verdim. Cüneyd Bey de ‘O zaman ihaleye çıkmadan, kimsenin haberi olmadan sat’ dedi. Bu miktardaki fındığı gizlice, ihalesiz satmamın mümkün olmadığını belirttim. Ayrıca bu miktardaki fındığı bir kalemde alabilecek kişiyi bulmanın da o kadar kolay olmadığını anlattım. Cüneyd Bey bana yine hak verdi ve kredi alabilmemiz için elinden geleni yapacağını söyledi. Bu arada Cüneyd Bey’in arkadaşı olan işadamı Ali Haydar Gören ‘Ben alırım’ dedi. Kesin bir rakam konuşulmadı ancak, kabul etseydik 100 trilyon gibi bir rakama satış yapacaktık. Bu sözü beni şaşırttı ama, yine de satamayacağımı tekrar ettim. Bunun üzerine Zapsu bu konuyu düşünmemi istedi. Ben de bu teklifi Fiskobirlik’in 50 kişilik Başkanlar Kurulu’na götürdüm. Konu orada da tartışıldı ve kabul görmedi. Böylece bu mesele kapandı gitti.”

Haberin Devamı